Frustrarea - un inamic de temut

Bogdan Chirea
1
Cateodata te poti simti nedreptatit dintr-un anumit motiv - si anume, de faptul ca ai fi meritat ceva ce-ti doreai si nu ti s-a oferit posibilitatea sa-l obtii, desi ar fi fost posibil; sau ti s-a oferit prea putin, dupa parerea ta. Ba mai mult, uneori te simti chiar impiedicat sa-ti atingi un anumit scop.


Ia nastere astfel o stare sufleteasca deosebita, resimtita negativ, sub forma unui fenomen destul de des intalnit - anume, frustrarea. El se poate manifesta in anumite situatii in care interactionezi cu ceilalti, cu oricine intri in contact social, in general.

Crezi ca te afli in imposibilitatea de a primi, a simti si chiar insusi ceea ce-ti doresti si crezi ca neaparat cineva este vinovat de acest lucru. Ti se genereaza astfel o tensiune emotionala de intensitate mai mare sau mai mica, in functie de situatie, in consecinta aceasta implicand nevoia de descarcare - in functie de context, efectele fiind destul de diferite de la o persoana la alta.

Citeste articol complet pe profilul meu Hi5
Categorii

Trimiteți un comentariu

1Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

  1. Am citit articolul de cinci ori si este reamarcabil.Chiar aveam nevoie de o astfel de "lectura".Este foarte adevarat ca reactionezi in functie de persoana si de influenta acesteia asupra ta, de sentimentele pe care le ai pentru persoana respectiva.Zilele trecute, m-a socat chiar si pe mine, o replica pe care i-am dat-o unei colege care se scuza ca m-a suparat. I-am raspuns "ca sa ma supar, trebuie sa-mi pese".Adevarul este ca in cazul in care altcineva ar fi facut ce a facut ea, m-ar fi durut, dar.......
    Deci astept in continuare astfel de articole......

    RăspundețiȘtergere
Trimiteți un comentariu

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!