Cartofi aromati cu carnati la cuptor

Bogdan Chirea
1

Cateodata imi place sa mai si gatesc, iar in dimneata asta mi s-a facut pofta de niste cartofi. Deschizand frigiderul am descoperit ca mama mai avea niste carnati proaspeti ramasi si mi-am adus aminte ca am mancat la un restaurant un fel de mancare care mi-a placut si m-am gandit sa il fac si pentru ai mei.

Zis si facut, iata ce am avut nevoie pentru a pregati felul de mancare:
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri mustar
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri bulion/ suc de rosii
  • 100-200 g de Cascaval
  • 2-3 carnati proaspeti
  • Sare, piper, cimbru, marar
Cartofii i-am curatat si i-am taiat cubulete, dupa care i-am pus intr-un bol unde am adaugat pe rand, mustarul, ulei, usturoiul pisat, bulionul si codimentele. Am amestecat toate ingredientele dupa care le-am adaugat intr-o tava (vas ena etc). Carnatii i-am taiat in bucatele mai mici si i-am asezat deasupra cartofilor.



Tava am pus-o la cuptor (eu am folosit un cuptor electric la 180 de grade) si am lasat 40 de minute ca totul sa se coaca. Este de preferat sa verificati din cand in cand daca acestia s-au copt. Cu 10 minute inainte de final, am scos tava cu cartofi peste care am ras cascavalul si am presarat putin marar. Am bagat tava la cuptor si am lasat cascavalul sa se gratineze.

Cartofii ii puteti servi calzi, adaugand optional peste ei smantana sau iaurt si puteti sa ii serviti in combinatie si cu o salata de vara.



POFTA BUNA !

Trimiteți un comentariu

1Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

  1. Nu mi se pare corect, sa faci o tava intreaga si sa o mananci singur!!!
    Data viitoare, astept o monstra din preparat!!!!
    Arata foarte bine, dar ce gust o avea?!!

    RăspundețiȘtergere
Trimiteți un comentariu

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!