- 1 pachet de foietaj
- 300 grame de dovlecei
- 4 ciuperci proaspete
- 1 conservă carne de porc
- 200 grmae de bacon
- 100 grame cașcaval
- 1 ou
- sare, piper, condimente
Dovleceii fie îi dati prin răzătoare fie ii tăiați mărunt. Alături de ciupercile tăiate și carne, aceștia se călesc in tigaie peste care presărați condimente după gust.
Aluatul foietaj îl întindeți și îl tăiați în pătrățele potrivite.
Pentru ca pachetul de aluat de foietaj a venit cu doua foi, am ales sa le modelez in doua moduri. Prima e sub forma de cosulete, adica am indoit marginile aluatului si am creat niste cosulete in care am adaugat carnea, cu dovleceii si ciupercile calite Peste am pus o felie de bacon si doua de cascaval.
Cea de-a doua metoda presupune adaugarea continutul in mijlocul patratelului de foietaj format, peste care punem o felie de bacon si una de cascaval, dupa care se impaturesc. In ambele variante, aluatul se unge cu un ou batut.
Mini pateruile create se pun intr-o tava pe care ati presarat inainte faina sau ulei si se baga in cuptorul pe care l-ati preincalzit la 220 de grade. Minipateurile se fac in 20 de minute in functie de temperatura cuptorului. In orice caz este bine sa le verficati din cand in cand si sa le scoateti dupa ce acestea au crescut si au prins o culoare aurie.
Comentariul va fi postat dupa aprobare