Cel de-al cincilea film Misiune Imposibilă începe cu scena de promovare a filmului: Tom Cruise agățat de un avion Airbus A400M. Fără trucaje. Este o cascadorie nebunească, și prima parte a filmului este la fel de plină de senzații tari, publicul urmând să petreacă restul de două ore așteptând să primească ceva la fel de captivant. Însă, ca o măsură a îndrăznelii lui Cruise, iată că preferința lui se îndreaptă către o acțiune bine construită, către o scenografie pe măsură și către suspans și mai puțin către scene bombastice, amplificate cu ajutorul graficii computer-generated.
Mission: Impossible - Rogue Nation are cu siguranță partea ei de gadget-uri supertehnologice, dar surprinde plăcut ca fiind un film de acțiune de școală veche.
Acțiunea este complicată dar coerentă: principalul erou negativ este organizația numită Sindicatul, în genul SPECTRE, dar alcătuită din foști agenți secreți de pe întregul mapamond. Sindicatul are de-a face cu toate atentatele internaționale, în timp ce liderul CIA, Alan Hunley (Alec Baldwin) crede că eroul Ethan Hunt este paranoic: așa că Ethan, nu pentru prima dată, trebuie să acționeze în secret, înarmat cu o barbă stufoasă și cu ajutorul discret al prietenilor săi (jucați de Jeremy Renner, Ving Rhames și de Simon Pegg, al cărui personaj este expert în tehnologie și are un cuvânt greu de spus). Aceștia sunt pe urmele singurei lor legături cu Sindicatul - excentricul Solomon Lane (Sean Harris).
Cel de-al cincilea film din serie depășește puțin limitele genului, fiind un sequel-model pentru întreaga serie: aventuri pe întregul glob, cascadorii năucitoare și exact atâta acțiune câtă trebuie ca echipa lui Ethan Hunt (Tom Cruise) să nu fie cu nimic mai prejos de cei din Furious 7.
Comentariul va fi postat dupa aprobare