Gnocchi cu sos de rosii [Reteta foto si video]

Bogdan Chirea
0

Trebuie sa va spun ca de fiecare data cand cumpar de la supermarket o punga de gnocchi, mama are intotdeauna ceva impotriva lor... poate si pentru ca nu stie mai exact ce sunt.

Pana una alta, daca va aflati printre cei care nu stiu ce sunt aia gnocchi, sunt un fel de paste fainoase sub forma de galuste, facute din cartofi faina de grau, gris sau pesmet. Denumirea lor este in limba italiana pentru ca sunt folosite foarte mult in bucataria italiana dar si în multe tari din Europa si America.

Desigur, cel mai simplu este sa le luati direct din comert, personal prefer cele proaspete, tinute in vitrine la rece si nu pe cele uscate. Daca aveti timp de stat in bucatarie puteti sa le facesti si singuri.

Una din retetele de preparat gnocchi in casa este facuta cu ajutorul a


  • 3 cartofi mari
  • 1 ou
  • sare
  • piper alb măcinat
  • un praf de nucsoara macinata
  • 2 cesti de faina (cantitatea poate varia la framantat)
  • 2 linguri de parmezan ras


  • Cartofi se fierb si se paseaza ca la piuree, se intind pe masa de lucru. Apoi se bat impreuna oul, cu sarea, piperul, nucsoara. Adunati in mijloc, ca la framantarea aluatului, cartofii, puneti in mojloc oul batut si parmezanul. Incepeti sa framantati, punand putin cate putin faina. Cand incorporați faina, procesul ar trebui sa dureze 3-4 minute, nu mai mult, pentru ca framantata prea mult coca va avea nevoie de multa faina si galustele gnocchi nu vor iesi pufoase. Aluatul se imparte in 6 bucati egale si din fiecare se formeaza cate un rulou gros de 2-3 cm. Rulourile se taie apoi in bucati egale de maxim 2-3 cm lungime iar fiecare bucatica de aluat trebuie rotunjita pe blatul de lucru, ruland-o usor cu podul palmei. Se formeaza asadar niste bilute pe care le puteti cresta cu ajutorul unei furculite, ruland bilutele peste furculita.

    Daca vi se pare prea complicat, solutia simpla este punga de 600 de grame de gnocchi proaspeti cumparati de la magazin.

    Pentru restul retetei am mai avut nevoie de:

    • 2 linguri pasta de rosii (bulion)
    • 300 g bacon
    • 1 ceapa 
    • sare
    • piper
    • busuioc
    • unt
    Am pus la incalzit putina apa cu sare si cand a inceput sa dea in clocot am pus gnocchi de cartofi, care dupa 4 minute au inceput sa iasa la suprafata (sa pluteasca). I-am scos din apa si i-am pus de o parte.











    Intr-o cratita am pus putin unt la topit peste care am pus la calit baconul si ceapa. Cand acestea s-au calit putin am pus peste si gnocchi, peste care am pus pasta de rosii si putina apa. Am lasat putin sa fiarba impreuna si am asezonat cu condimentele.

    Se servesc de regula calde, imediat ce au fost gatite. 

    Reteta video:


    Trimiteți un comentariu

    0Comentarii

    Comentariul va fi postat dupa aprobare

    Trimiteți un comentariu (0)

    #buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

    Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
    Ok, Go it!