In urma cu cateva luni meteorologii de la ANM, aia care ne dau prognozele meteo in fiecare zi, ne anuntau ca vine o iarna foarte grea, cu o luna decembrie ce va avea perioade normale din punct de vedere meteo dar si episoade cu viscol si caderi abundente de zapada.
Ca vremea e probabila o stim cu totii, dar cand te mai si apuci sa mai faci o alta prognoza a iernii in luna ianuarie, adica asa mai pe la mijlocul iernii devinde deja hilar. Si mai hilar este ca te intorci la 180 de grade si sustii tocmai contrariul a ceea ce ai prezis prin noiembrie.
Captura asta mi-a sarit in ochi in cursul zilei si am zis ca nu am cum sa nu ratez o portie buna de ras:
Am zis ca nu vad bine si o fi o incercare a TVR-ului sa ma faca sa intru sa citesc o alta stire. Dar nu, e pe bune:
Meteorologii spun că în acest an vom avea parte de o iarnă blândă, cu temperaturi peste normal, cu precipitații puține. În ianuarie, cel mai cald va fi în județele din sud-estul, sudul și vestul țării. În februarie se mai răcește, iar în martie vom avea temperaturi oscilante.Cu alte cuvinte, angajatii aia de la ANM care prin noiembrie ne anuntau ca vine "urgia alba" au cam dat chix. Parca si imi imaginez cum lucreaza meteorologii de la ANM, stau asa cu o botelcuta de palinca, dau chefuri si se gandesc ca trebuie sa dea o prognoza pentru iarna ce vine. Ba mai mult, sunt convins ca dintr-o eroare in loc sa trimita fisierul cu prognoza de anul asta au selectat din greseala prognoza de anul trecut. Din fericire, unul mai pierdut pe acolo, s-a trezit si a zis s-a uitat pe geam si a zis "Iarna de anul asta o sa fie blanda". E ca si in textele alea: "Valeu, ninge afara... ! Ce uimire, nu ma asteptam sa ninga in decembrie.!"
Da stiti care este faza si mai amuzanta, citeam acum doua saptamani ca Directia de Drumuri si Poduri Constanta a imprastiat sute (sau chiar mii, daca nu ma inseala memoria) de tone de antiderapant pe drumurile din judet. Asta in conditiile in care nu a nins absolut de loc iar temperaturile pe timp de zi au fost aproape exclusiv pozitive. Imi imaginez si cate contracte de deszapezire s-au facut intre primarii si firme specializate, cate tone de nisip si sare s-au achizitionat si chiar si cate utilaje au fost angrenate, proaspat achizitionate chiar, pentru a lupta cu urgia alba anuntata de ANM in noiembrie.
Comentariul va fi postat dupa aprobare