5 Module ECDL recomandate pentru credite la facultate de către Consiliul American pentru Educaţie

Bogdan Chirea
0

Fundaţia ECDL , organizaţia responsabilă la nivel global de programul de certificare a competenţelor digitale ECDL, anunţă că Serviciul pentru Recomandare Credite Academice al Consiliului American pentru Educaţie (ACE CREDIT®) a evaluat şi recomandă credite la facultate ( colegiu ) pentru cinci Module ECDL . ACE, organismul major de coordonare al instituţiilor de învăţământ superior din Statele Unite, urmăreşte să asigure leadership și o voce unificatoare cu privire la aspectele cheie ale învățământului superior și să influențeze politica publică prin inițiative de advocacy, cercetare și programe.

ACE CREDIT ajută adulții să obțină credite academice pentru cursuri și examene susţinute în afara programelor de studii tradiționale. Mai mult de 2.000 de colegii și universități din SUA iau în considerare recomandările ACE CREDIT în determinarea aplicabilității cursurilor și a rezultatelor examenelor la propriile cursuri și programe de studii.

De mai bine de 30 de ani, colegiile şi universităţile din SUA au încredere că ACE CREDIT le asigură informaţii solide despre echivalarea cursurilor, pentru a le facilita deciziile de a acorda credite academice. Pentru mai multe detalii, vizitaţi pagina web ACE CREDIT la adresa www.acenet.edu/credit.

Fundaţia ECDL are disponibile cinci module care au fost recomandate pentru credite la facultate de către ACE CREDIT. Pentru a afla lista completă a acestor programe, puteti să accesaţi pagina Fundaţiei ECDL de pe site-ul Ghidului Național ACE CREDIT.

ECDL – European Computer Driving Licence este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 de ţări și numără până în prezent peste 15 milioane de persoane înregistrate în program.

În afara Europei, programul ECDL este cunoscut drept ICDL - International Computer Driving Licence.

ECDL este menţionat ca standard de referinţă în ceea ce priveşte certificarea competenţelor şi cunoştinţelor de utilizare a calculatorului în vederea completării CV-ului Europass.

La nivel internaţional, o serie de universităţi urmăresc ca absolvenții lor să deţină Permisul ECDL (University of Manchester, Oxford Brookes University, University of London, University of Glasgow, University of Malta, University of West of Scotland, University of Pavia Italy, Rise Paris Est, Universitatea Autonomă din Barcelona, Universitatea Autonomă din Lisabona etc).

În România, până în prezent au fost acreditate peste 800 de centre de testare ECDL, între care şi universităţi precum: SNSPA București, ASE Bucureşti, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Gheorghe Asachi Iaşi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea din Craiova, Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanţa etc).

De-a lungul timpului, o serie de universităţi au echivalat diverse cursuri de informatică/birotică cu certificari ECDL.

Portofoliul de certificări ECDL pus la dispoziție studenților astăzi le oferă acestora oportunitatea de formare și dezvoltare profesională continuă.

Fundația ECDL este o organizație internațională dedicată creării de standarde de competență digitală pentru forța de muncă, educație și societate. Programele noastre de certificare, livrate printr-o rețea activă din peste 100 de țări, permit persoanelor și organizațiilor să-și evalueze, să-și construiască și să-și certifice competența în utilizarea calculatoarelor și a instrumentelor digitale la standardul ECDL/ ICDL, recunoscut la nivel mondial.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!