Ai frisoane când auzi un cântec grozav sau ai o senzatie specială în corpul tău când asculți muzică? Dacă da, sunteți unic și aparțineți unei categorii speciale de oameni din această lume.
Persoanele care pot experimenta senzatii cum ar fi nod in gat sau piele de gaina de-a lungul bratelor lor atunci cand asculta o melodie exceptională sunt foarte unice.
Un studiu a fost realizat de un student de la Universitatea Harvard, Mattew Sachs, despre persoanele care au diferite senzații când ascultă muzică. El a examinat fenomenul pentru a vedea cum aceste senzații au fost declanșate în organism.
În studiu, Matthew Sachs a examinat 20 de studenți, zece dintre ei au recunoscut că au simțit aceste sentimente de frisoane atunci când au ascultat muzică, în timp ce ceilalți zece nu au simțit astfel de sentimente. Creierul celor 20 de studenti participanti la studiu a fost examinat cu grija.
S-a descoperit că celulele creierului celor care simt senzațiile atunci când ascultă muzica sunt cele care creeaza un atașament fizic și emoțional de muzică.
Structurile celulelor creierului lor diferă de cele ale celor care nu fac astfel de atașamente. Volumul fibrelor din celulele creierului din primul caz se dovedește a fi mai dens, ceea ce le permite acestor persoane să comunice mai bine.
Fibrele formează o legătură între zonele care procesează emoțiile și cortexul lor auditiv, ceea ce le face extrem de sensibile la emoții. Cei de la Neuroscience l-au citat pe Sach spunand ca "Ideea că mai multe fibre și eficiența crescută între două regiuni înseamnă că aveți o procesare mai eficientă între ele".
Aceasta înseamnă că persoanele care au piele de gaina atunci cand asculta anumite piese pot avea emoții mai intense și au o receptivitate puternică. De asemenea, trebuie remarcat faptul că aceste senzații sunt legate de amintirile unei persoane aflate in legatura cu un anumit cântec.
Studiul realizat de Sachs a fost publicat în Oxford Academic și, deși studiul a fost făcut la scară mică, s-a dovedit ca exista o diferență majoră în structurile celulelor creierului uman.
Sachs merge mai departe cu cercetările sale pentru a cerceta activitatea creierului oamenilor care simt aceste senzatii de piele de gaina atunci când ascult muzică. Făcând acest lucru, el speră să învețe motivul din spatele acestei activități neurologice și să profite de tratamentul tulburărilor psihice asociate cu acestea.
Comentariul va fi postat dupa aprobare