ASUS ROG Zephyrus S GX701, cel mai subtire laptop de gaming din lume prezentat in Romania
martie 05, 2019
0
Gamingul pe laptop a fost până de curând un element secundar, utilizatorii preferând unitățile desktop voluminoase cu avantajele și dezavantajelor lor. In timp insa acest segment de piata a devenit din ce in ce mai popular iar oferta de produse a devenit mai generoasa.
ASUS ROG Zephyrus S GX701 este cel mai subțire laptop de gaming din lume iar acum el a fost prezentat si pe piata din Romania. Laptopul este construit pe baza tehnologiilor hardware special gândite pentru gaming. Acceleratoarele grafice din seria NVIDIA GeForce RTX 20 cu design Max-Q sunt sincronizate cu ecranul de 17 inci cu rată de refresh de 144Hz astfel încât fiecare cadrul generat de placa video să fie afișat atunci când este pregătit. Panoul de nivel IPS are rată de refresh suficient de mare pentru a afișa o imagine cu adevărat fluidă, chiar și în jocurile ce rulează la peste 100 de fps-uri. Atunci când jocul se încheie, placa video trece în modul Optimus, de economisire a energie, crescând substanțial autonomia.
ASUS a ales un ecran PANTONE Validated, recomandat și pentru creatorii de conținut video ce doresc să profite de performanțele puternicului Zephyrus S. Mai mult, tehnologia ProArt TruColor garantează acuratețea culorilor, aceasta din urmă fiind mai bună decât cea a multor monitoare desktop. Procesorul Intel Core i7-8750H din generația a 8-a dispune de șase nuclee și 12 fire de execuție cu vârfuri de frecvență de 4,1GHz, iar memoria RAM ajunge la până la 24GB. Stocarea super-rapidă este furnizată de un SSD NVMe de până la 1TB capacitate.
Alimentarea puternicului sistem portabil se poate face cu ajutorul unui adaptor obișnuit sau prin intrarea USB Type-C. Principalul avantaj al alimentării prin USB Type-C constă în dimensiunile mult mai reduse ale adaptorului, un adaptor compact de 65W fiind suficient pentru Zephyrus. Tot prin intermediul portului Type-C poate conecta, de asemenea, un monitor prin DisplayPort 1.4. Dacă luăm în calcul și ieșirea HDMI 2.0b, vom putea monta două ecrane 4K la 60Hz pentru a mări suprafața de lucru.
Atmosfera jocului este îmbunătățită de un sistem de iluminare avansată bazat pe surse LED RGB. Utilizatorii pot personaliza cu ușurință intensitatea și pot configura culorile și efectele pentru a se potrivi diferitelor scenarii, cum ar fi identificarea tastelor importante pentru jocurile specifice și alegerea unui aspect mai subtil pentru activitatea productivă. Iluminatul se extinde la touchpad, pe dreapta, care se transformă în tastatură numerică la atingerea unui buton și integrează o rotiță pentru volum, amplasată pentru a fi ușor accesibilă cu mâna stângă.
ASUS a pus accentul și pe partea audio, amplificarea inteligentă a semnalului și difuzoarele duale de 2,5W oferă un sunet puternic fără distorsiuni. Cei mai mulți dintre pasionații de gaming vor opta totuși pentru căștile favorite. Portul audio de 3,5mm este bine-venit pentru flexibilitatea pe care o oferă, iar Zephyrus S GX701 poate simula sunetul surround pentru orice dispozitiv stereo, inclusiv căști, DAC-uri USB sau căști VR. Funcțiile audio dedicate gamerilor sunt completate de facilitățile pentru comunicații, streaming, stabilizarea automată a volumului și eliminarea zgomotului și a ecoului.
Pentru a evita reducerea frecvențelor de funcționare, inovatorul sistem de răcire Active Aerodynamic System (AAS) are o admisie largă atunci când capacul este ridicat, pentru a crește fluxul de aer absorbit. Ventilatoarele duale absorb și împing aerul prin patru radiatoare și îl elimină prin grilele de ventilație din colțurile din spate. În acest mod Zephyrus S GX701 va rămâne rece în toate condițiile.
Toate această performanță este oferită de un laptop de 17,3 inci, ce măsoară numai 18,7 mm. Grație ramei subțiri, Zephyrus S se potrivește majoritatea genților și rucsacurilor fără a ridica probleme suplimentare pentru cei care călătoresc frecvent.
Trebuie spus ca alegerea oferirii unei rame subtiri a venit cu un compromis, laptopul de gaming ASUS ROG Zephyrus S GX701 nu are o camera web incorporata, utilizatorii fiind nevoiti sa apeleze la una separata.
Categorii
Comentariul va fi postat dupa aprobare