In episodul de azi discutam despre primii pasi efectivi pe care ii facem in lupta cu depresia si anxietatea.
Vorbim despre aplicatia Calm dar si despre importanta miscarii ca mod de tratare eficient.
Pentru inceput, aplicatia Calm este o aplicatie de mindfulness, pentru telefoanele mobile dar si pentru PC. Aceasta asta are o versiune gratuita insa adevaratul sau potential se afla in spatele abonamentului anual ce costa aproximativ 200 de lei.
Mindfulness este starea de prezenţă, de conştientizare, de atenţie nemijlocită, acum şi aici. În acelaşi timp, este o tehnică de meditaţie. Studiile au relevat impactul său pozitiv asupra stării de sănătate, prin reducerea stresului, şi, implicit, a incidenţei bolilor provocate de acesta.
Mindfulness este o modalitate de a acorda atenție și de a vedea clar ce si cum se întâmplă în viața noastră. Devenim din ce în ce mai conștienți de ceea ce gândim, de starea noastră de spirit și de modul în care ne simțim în corpul nostru. Această conștientizare a ceea ce se întâmplă de fapt în noi și în jurul nostru, într-un anumit moment, creează un spațiu pentru a recunoaște și a lua în considerare reacțiile noastre automate. Mindfulness ne oferă șansa de a răspunde la evenimentele de zi cu zi într-un mod mai creativ și mai eficient.
Cultivarea constienta a atenției nu va elimina presiunile sau surprizele vieții, însă practica mindfulness ne va ajuta să găsim acel spațiu interior si claritate, ducandu-ne mai aproape de alegerea modului in care vrem sa ne traim viata.
Acest tip de terapie este adesea folosit pentru tratarea formelor de depresie, anxietate si stress. De aceea aplicatia Calm are mai multe sectiuni dedicate, ghidate de un specialist. Exista de asemenea continut dedicat de la psihologi si terapeuti care abordeaza teme importante si iti ofera sfaturi despre cum poti sa tratezi aceste boli.
Unul din primii pasi pe care il poti face cand vrei sa minimizezi starile de stress, depresie si anxietate este miscarea, subiect atins si in acest episod.
Nota: Aceasta serie poate fi considerata un fel de jurnal al evolutiei personale in lupta cu aceste boli. Asa cum am mentionat in prima parte a acestei serii am fost diagnosticat de catre un medic specialist cu una din bolile emotionale despre care am decis sa vorbesc. Aceste clipuri sunt menite sa ajute acele persoane care cauta informatii despre aceste stari emotionale si incearca sa inteleaga prin ce trec. Daca nu ai ajuns la un medic specialist iti recomand sa faci acest lucru !
Comentariul va fi postat dupa aprobare