Aciditatea gastrica este o afectiune aparent banala, dar care poate avea efecte serioase asupra organismului daca nu o tratam corespunzator. Aceasta problema de sanatate afecteaza din ce in ce mai multi oameni din cauza alimentatiei nesanatoase, dar si a bauturilor carbogazoase si a stilului de viata pe care il avem.
Toate aceste lucruri duc la un dezechilibru in organism, dezechilibru ce poate afecta sistemul digestiv.
Hiperaciditatea gastrica pare a fi o problema inofensiva, insa simptomele acesteia nu trebuie neglijate deoarece pot duce la afectiuni grave ale organismului.
Ce este aciditatea gastrica
Stomacul nostru functioneaza folosind un suc gastric, suc ce are un rol foarte important in digestie. Cu toate acestea, daca sucul gastric este prezent in exces, acesta duce la senzatii de greata, arsursa, gaze intestinale, dureri abdominale si alte simptome neplacute. Daca aceasta afectiune este netratata, in tmp poate sa duca la probleme mari de sanatate, probleme precum: ulcer, gastrita, etc.
Cum iti poti da seama ca ai hiperaciditate gastrica
Exista mai multe simptome care duc la recunoasterea hiperaciditatii gastrice, insa senzatia de arsursa este cea mai intalnita. De cele mai multe ori, aceasta senzatie apare dupa ce ai mancat, la cateva zeci de minute sau la cateva ore.
Senzatia de arsura poate sa apara atunci cand consumi alimente care nu iti priesc, alimente precum usturoi in exces sau condimente picante si nu numai. Aceasta senzatie de arsursa poate fi insotita de balonari, gaze intestinale, dar si de senzatie de voma sau de dureri usoare in piept.
Prevenirea aciditatii gastrice
Prevenirea aciditatii gastrice se face printr-o alimentatie sanatoasa, echilibrata. Un stil de viata lipsit de stres sau cu un nivel de stres cat mai scazut ajuta la imbunatatirea functiilor organismului si la o evolutie spre bine a sanatatii tale.
Este important sa stii ca fructele si legumele trebuie sa faca parte din hrana ta zilnica, iar mancarurile acide, prajite si nesanatoase pot fi consumate doar ca exceptie de la aceasta regula.
Poti preveni aciditatea gastrica si prin intermediul tratamentelor naturiste, tratamente care nu iti vor afecta organismul deoarece nu contin substante chimice. Tratamentele naturiste te pot ajuta atat sa imbunatatesti sistemul digestiv, cat si sa previi aciditatea gastrica sau sa o tratezi atunci cand este cazul.
De exemplu, produsele pe baza de lemn dulce, carbonat de calciu, Omega 3 sau comprimatele ce contin complexe moleculare din polizaharide si minerale naturale ajuta la calmarea senzatiei de arsuri.
Investigatii indicate pentru a depista hiperaciditatea gastrica
Daca senzatiile de arsuri la stomac nu dispar, atunci trebuie sa iei in serios aceasta afectiune si sa faci o vizita medicului specialist. Investigatiile indicate pentru a depista hiperaciditatea gastrica sunt examinarile urinei, ecografie abdominala sau endoscopia digestiva.
Cu toate acestea, daca urmaresti cateva reguli simple, sistemul tau digestiv se poate imbunatati exponential:
Mananca cat mai multe fructe si legume
Fructele si legume sunt esentiale pentru a asigura organismului vitaminele, mineralele, antioxidantii si alte substante necesare de care are nevoie pentru a functiona sanatos.
Cu toate acestea, in cazul hiperaciditatii gastrice se recomanda consumul cu moderatie a piersicilor, strugurilor si fructelor de padure. In ceea ce priveste consumul de legume, daca suferiti de aciditate gastrica trebuie sa renuntati la consumul de: praz, usturoi, rosii, mustar, otet, varza si piper.
Consumati multe banane, pepene galben, mere si papaya.
Scade consumul de zahar
Consumul de zahar in exces poate fi cel care te impiedica sa nu scapi de aceste simptome ale hiperaciditatii gastrice. Incearca sa scazi consumul de zahar pentru a observa imbunatatiri ale organismului tau.
Alege sa faci miscare in fiecare zi
Fie ca optezi pentru a alerga, a merge pe jos sau pentru a face alt tip de miscare, orice sport ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv.
Micsoreaza consumul de lactate
Lactatele sunt alimente care nu ajuta atunci cand vine vorba de hiperaciditate gastrica, asa ca este bine sa renuntati la ele sau sa le consumati cat mai putin.
Comentariul va fi postat dupa aprobare