Primii paşi către o carieră de succes in gaming

Bogdan Chirea
0

Jocurile video au captat interesul multor jucători înfocaţi din România şi din lumea întreagă. Unii menţin activitatea de gaming la nivelul de hobby, alţii vor să avanseze ca să facă o carieră în industria asta.

Industria a evoluat atat de mult incat legea educației fizice și sportului va fi amendată astfel încât sporturile electronice (esports) să fie recunoscute ca sport oficial în România.  Astfel, jucătorii și cluburile de esports din România vor primi același statut ca cel al sportivilor și cluburilor profesioniste tradiționale, asa cum se arata intr-un articol publicat de itmaniatv.com

Daca te gandesti ca poti oricand sa devi un gamer, trebuie să ţii minte că nu baţi din palme şi începi să câştigi bani din prima clipă. Este necesar un antrenament zilnic pentru a învăţa funcţiile de bază şi de experienţă pentru a-ţi stabili abilităţile. 

Dar cariera de gamer vine si cu unele costuri, intrucat gamingul pe PC-uri necesita sisteme performante care sa permita rularea jocurilor. 

Cum să construieşti o carieră în gaming ?

Înhamă-te cu răbdare

În primul rând, trebuie să stai foarte bine cu nervii odată ce alegi să mergi pe această cale. Din ce punct de vedere? Din toate punctele. Trebuie să te controlezi mai ales în timpul jocurilor, pentru că vei întâmpina multe obstacole şi multe pierderi. Dar trebuie să-ţi păstrezi calmul pe termen lung: nu te aştepta ca după doar meciuri câştigate să fii deja faimos şi să câştigi bani. Lucrurile nu funcţionează aşa, pentru că există anumite lucruri pe care o să afli din propria ta experienţă odată ce ai început. 

Trebuie să ai echipament adecvat

Odată ce ai luat decizia de a deveni un gamer profesionist, trebuie să-ţi asumi faptul că o să te coste. Accesoriile speciale pentru gameri sunt destul de scumpe, dar fără ele nu poţi activa în domeniu. Un echipament de gaming este format din:

Scaun de gaming. Un gamer profesionist ştie că scaunul special de gaming nu are voie să lipsească din lista de achiziţii. Dat fiind faptul că gaming-ul este o activitate sedentară, ai nevoie de un suport pentru spate, astfel rişti să ajungi la medic;

Laptop/PC puternic. Acesta este în topul listei de achiziţii. Fără un laptop cu un procesor puternic, jocurile nu vor funcţiona. Device-ul trebuie să aibă un procesor mare şi o placă de bază calitativă. Dacă nu deţii aşa ceva, atunci îţi vine în ajutor Forit.ro. Alege o placă de bază la un preţ avantajos şi fii sigur că nu vei avea probleme în timpul jocului;


Căşti. Ai nevoie de căşti calitative care izolează foarte bine fonic, deoarece vei fi în permanenţă comunicare cu alţi jucători şi nu ai voie să fii deranjat. 

Învaţă de la comunitatea de gameri

Calea spre un succes constă în a fi realist. Trebuie să fii onest cu tine şi să-ţi asumi că nu eşti încă cel mai bun şi că mereu poţi învăţa de la alţii. Profită de întâlnirile jucătorilor, participă la evenimente, turnee ca să intri în contact direct cu ei şi să înveţi, să avansezi. Este extrem de benefic să te învârţi într-un mediu unde poţi afla mai multe informaţii despre această industrie, pentru că jucătorii experimentaţi o să-ţi ofere cele mai bune sfaturi pentru viitor. 

Începe cu testarea jocurilor

Ştiai că există locuri de muncă sub numele de „game tester”? Un game tester este un pilon important în această industrie, pentru că de el depinde dacă experienţa ta cu jocurile noi o să fie una plăcută sau nu. De undeva trebuie să începi, aşa că nu exclude această posibilitate. 



Acestea sunt doar sfaturi de bază, sunt fundamentele pentru un început de drum în industria gaming-ului, dar nu îţi garantează succesul din start. Cum era şi menţionat, înarmează-te cu foarte multă răbdare, pentru că doar începând de jos poţi ajunge sus.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!