Esecul campaniei de vaccinare e atat de evident incat autoritatile nici macar nu se mai sfiiesc sa ascunda incompetenta.
De la campanii si promovari de succes ale centrelor de vaccinare din luna mai, aceste activitati nu doar ca au disparut din peisajul media dar se pare ca nici o televiziune de stiri nu prea vrea sa ne vorbeasca de faptul ca din ce in ce mai multe centre de vaccinare s-au inchis iar oamenii care chiar vor sa se vaccineze renunta rapid, pentru ca nu prea au unde sa o faca.
Desi de saptamani bune, toti medicii si toate autoritatile vorbesc continuu de explozia cazurilor de COVID, restrictii, carantina si inchideri de scoli, nimeni nu pare sa vrea sa ne spuna ca ritmul vaccinării anti-COVID în România a scazut drastic, fiind zile, în lunile de vară, cu 5.000 de persoane vaccinate.
De fapt inca de la inceputul lunii iunie, Valeriu Gheorghiţă, medicul militar ce coordoneaza campania de vaccinare din tara noastra, anunța închiderea temporară primelor centre de vaccinare. El spunea că în 11 centre activitatea va fi sistată temporar, în 127 - programul va fi redus, iar 70 de fluxuri fuseseră deja închise în contextul în care în circa 45% dintre cazuri centrele erau folosite la mai puţin de jumătate din capacitate. Medicul militar afirma atunci că nu se doreşte închiderea definitivă a centrelor de vaccinare deoarece este foarte greu de anticipat care va fi evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni, iar acestea trebuie să fie pregătite să fie reactivate la nevoie.
Dupa ce vara a fost marcata de de saptamani bune cu 0 cazuri de COVID in marea majoritate a localitatilor din România, luna septembrie este marcata de ... mii de cazuri de imbolnaviri, spitale pline de pacienti, si campanii acerbe, pe diverse canale, in a aduce la cunostiinta publicului cazuri de decese din cauza COVID-19.
In prezent, 98% din cazurile de internari in spitale din cauza infectarii cu coronavirus sunt cu persoane nevaccinate.
Desi medicii se roaga sa intelegem ca putem pune capat acestei pandemii, prin vaccinare, ce asigura o forma usoara a bolii, in caz de contractare, nefiind necesara spitalizarea, cei care vor sa se vaccineze se lovesc de niste impedimente.
La acest moment, conform datelor comunicate la solicitarea HotNews, în România mai sunt funcționale 580 de centre cu 836 fluxuri.Apar, asadar, intrebari legate de modul cum intelege statul sa managerieze aceasta campanie. La fel, de ce Directiile de Sanatate accepta ca marea majoritate a medicilor de familie refuza sa se implice in vaccinarea pacientilor proprii.
Comentariul va fi postat dupa aprobare