Cătina este cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății.
Te simti obosit ? Inainte de a ajunge la o ceasca de cafea sau o bautura energizanta, ia-ti un moment pentru a-ti aminti cand te-ai simtit revigorant ultima data intr-un mod natural: stand pe-un varf de deal, cu o adiere proaspata de vant pe obraji si plamanii plini de aer curat.
Din fericire, exista un secret care va permite sa va simtiti energizant in mod natural, ori de cate ori si oriunde doriti – si totul se rezuma la o boaba speciala: catina.
Desi ar putea fi in dieta noastra zilnica, fructele de catina au fost venerate pentru beneficiile lor pentru sanatate inca din cele mai vechi timpuri.
Cu Omega 7, mai multa vitamina C decat o portocala si o serie de substante nutritive, exista o multime de beneficii pentru sanatatea noastra pe care o ofera aceste boabe mediteraneene, numite catina.
Ce este catina si de ce prezinta asa mare interes
Boabele de catina sunt fructe mici, portocalii stralucitoare sau galbene care cresc intr-un arbust. Nu este o planta pretentioasa si creste in diferite locuri din intreaga lume.
Catina are o aroma surprinzator de tropicala, aproape ca o combinatie de lamaie, ananas si agrisa. Aceasta este din ce in ce mai cunoscuta in comunitatea culinara iar felurile de mancare si cocktail-urile care contin catina au ajuns intr-un mediu de inalta clasa si chiar in restaurante de lux.
Sirop de catina cu miere beneficii
Vitamina C este importanta pentru sistemul nostru imunitar si pentru sanatatea inimii. Ne ajuta corpul sa transforme colesterolul in acizi biliari si, ca urmare, ne ajuta sa scadem nivelul colesterolului din sange. Un pahar de sirop de catina simplu sau sirop de catina cu miere si propolis contine o cantitate insemnata de vitamina C, vitamina A, beta-caroten, omega 2, 6, 9 si omega 7 care:
- Sustin functia inflamatorie;
- Faciliteaza comunicarea intre grasimea si tesutul muscular din corpul nostru;
- Combat efectele nocive ale sistemului metabolic – o combinatie ingrijoratoare de diabet, hipertensiune arteriala si obezitate (acizii grasi – Omega 3,5,7,8 si 9 sustin sanatatea cardiovasculara).
- Au functie imunitara si cresterea tesutului celular si osos;
- Vitamina A, in combinatie cu vitamina C, vitamina E, zinc si cupru, a redus riscul degenerescentei maculare avansate. Degenerescenta maculara este principala cauza de orbire legata de varsta.
- o singura boaba de catina contine de opt pana la saisprezece ori mai multa vitamina C decat o portocala;
Catina procesata in sirop de catina cu miere, este adesea creditata cu imbunatatirea sanatatii si a rezistentei pielii, oaselor, gingiilor si dintilor, iar acest lucru este, cel putin partial, pana la continutul sau incredibil de vitamina C.
Pe scurt, siropul de catina joaca un rol cheie in sistemul imunitar, vederea normala si sanatatea cardiovasculara. Sucul de catina este 100% natural, organic si sanatos, este recomandat cu cea mai mare incredere, mai ales in sezonul rece.
Consumul de cătină nu este recomandat persoanelor care consumă în paralel medicamente anticoagulante şi anti-plachetare. De asemenea, persoanele care suferă de hemofilie, diaree cronică, colecistită sau pancreatită cronică trebuie să consulte un specialist înainte să urmeze o cură cu sirop de cătină. Nu în ultimul rând, siropul de cătină contribuie la scăderea tensiunii arteriale, așa că dacă știți că sunteți hipotensivi, nu consumați acest produs decât la recomandarea specialistului.
Comentariul va fi postat dupa aprobare