Să poți să mergi la pas la primele ore ale dimineții prin Cetatea Sighișoara este un adevărat noroc dar și o plăcere. Vei putea să admiri de unul singur toate clădirile si străzile si sa imortalizezi toate obiectivele fără a fi deranjat de mulțimea de turiști care în mod tipic ajunge aici.
La Sighișoara am mai ajuns de câteva ori până acum și am avut ocazia să mai imortalizez câteva lucruri despre celebra cetate medievală.
Un prim clip mai scurt, am făcut aici:
La fel, aici veți regăsi câteva instantanee:
Tot in această postare puteți citi câteva lucruri și despre Scara Școlarilor:
Acum, plimbarea din acest an a avut loc într-unul din cele mai propice momente... la prima oră. Așa am reușit să mă plimb nestingherit alături de copiii și liceeni care se îndreptau spre școlile și liceele care funcționează în clădirile din cetate.
Turul meu s-a concentrat mai mult pe zone pe care nu apucasem să le văd la precedenta vizită.
O fereastră spre viața medievală, un loc romantic, cu străzi înguste și case fermecătoare – toate acestea fac din Sighişoara un oraș bogat în cultură și istorie. Sighişoara a fost fondată în secolul al XII-lea de sașii care s-au stabilit aici, invitaţi de către regele maghiar Gheza al II-lea. La început se numea Castrum Sex și ocupa doar platoul superior al Dealului Cetăţii. Sistemul de apărare impresionant care a făcut-o să fie cea mai greu de cucerit dintre toate cetățile din Transilvania a fost construit în secolul al XV-lea, datorită prosperității aşezării. Acesta consta din 14 turnuri, fiecare construit și apărat de câte o breaslă meşteşugărească. Nouă dintre turnurile originale mai stau în picioare şi pot fi în continuare admirate.
Vă invit să descoperiți restul poveștii într-un nou episod din seria Descoperă România.
Comentariul va fi postat dupa aprobare