Înainte de zilele smartphone-urilor – dacă vă amintiți o astfel de perioadă – a face o fotografie grozavă era un proces care necesită multă muncă. Ar trebui să cumpărați o cameră de lux și un software de editare pentru computerul dvs. desktop și să investiți ceva timp și energie în a învăța cum să le utilizați.
Dar, datorită dispozitivelor noastre mobile și aplicațiilor de editare care vin cu ele, acum putem face fotografii de înaltă calitate și le putem edita fără prea multe bătăi de cap - toate de pe același dispozitiv pe care îl folosim pentru a efectua apeluri.
Vrei să faci o fotografie mai bună pe smartphone? În zilele noastre, toată lumea are o cameră foto prin intermediul telefonului.
A face o fotografie grozavă pe smartphone-ul tău nu este la fel de simplu ca a îndrepta și a fotografia. Există o mulțime de fotografii proaste ale smartphone-ului acolo - sunt sigur că ați văzut măcar câteva.
Atunci, care este secretul pentru a face fotografii grozave cu smartphone-ul tău? După cum se dovedește, există câteva dintre ele.
Capturați mai multe fotografii
Unul dintre cele mai bune lucruri despre fotografia de pe smartphone este că puteți face câte fotografii doriți și nu este nevoie să le imprimați pentru a vedea rezultatele. Acest lucru facciliteaza îmbunătățirea rezultatele tale. Fotografiile în rafală sunt bune de folosit atunci când utilizați smartphone-ul pentru fotografie, acestea vă permit să faceți mai multe fotografii pe măsură ce subiectul se mișcă. După ce ați realizat un set de fotografii în rafală, puteți selecta cele mai bune fotografii.
Aflați ce poate face camera dvs
Începeți prin a aloca ceva timp pentru a afla exact de ce este capabilă camera telefonului dvs. Analizați modul automat și uitați-vă la modul în care focalizează și ia o expunere la lumină, acest lucru se face în mod normal atingând ecranul unde doriți să fie punctul de focalizare, dar este bine să verificați.
Rămâneți la exterior și folosiți lumină naturală acolo unde este posibil
Foarte puține smartphone-uri pot produce fotografii excelente în interior datorită senzorilor lor mici. Ca atare, cel mai bine este să faceți fotografii în aer liber în condiții de iluminare adecvate pentru a obține rezultate mai bune. Iluminarea determină nu numai luminozitatea și întunericul, ci și starea de spirit, tonul și atmosfera fotografiei. Prin urmare, încercați să utilizați lumina naturală atunci când faceți fotografii pe un smartphone.
Evitați zoom-ul digital
Zoomul digital produce aproape întotdeauna rezultate slabe, deoarece reduce rezoluția imaginii. Evitarea acestuia este unul dintre sfaturile de bază pentru fotografiere pentru a realiza fotografii mai bune. Totuși, zoom-urile optice sunt bune, deoarece nu afectează calitatea fotografiei și acestea devin din ce în ce mai frecvente pe smartphone-uri. Dacă aveți doar un zoom digital, atunci în loc să îl utilizați, pur și simplu vă apropiați pentru a menține calitatea imaginii.
Folosiți HDR
Modul HDR înseamnă High Dynamic Range și este din ce în ce mai comun pe multe smartphone-uri. Adaugă detalii din zonele întunecate și luminoase pentru a oferi o expunere mai echilibrată. Cu alte cuvinte, va împiedica cerul să fie prea luminos sau pământul prea întunecat și se potrivește cu adevărat fotografiei de peisaj. Dacă există o diferență mare între cele mai luminoase și cele mai întunecate părți ale scenei dvs., utilizarea funcției HDR este o opțiune bună.
Setați focalizarea camerei.
Camerele de astăzi ale telefonului se concentrează automat pe primul plan al cadrului dvs., dar nu fiecare fotografie pe care o faceți pe telefon are un subiect evident. Pentru a regla locul în care doriți să focalizeze obiectivul camerei, deschideți aplicația pentru cameră și atingeți ecranul unde doriți să clarificați vederea.
Dacă fotografiați ceva în mișcare, de exemplu, poate fi dificil pentru camera dvs. să urmărească acest subiect și să se reorienteze după cum este necesar. Atingeți ecranul pentru a corecta focalizarea camerei telefonului dvs. chiar înainte de a face fotografia pentru a vă asigura că subiectul în mișcare are cât mai multă focalizare posibil. O pictogramă pătrată sau circulară ar trebui să apară apoi pe ecranul camerei dvs., schimbând focalizarea fotografiei asupra întregului conținut din interiorul acelei pictograme.
Găsiți perspective diferite.
Realizarea fotografiilor dintr-un unghi unic, neașteptat, le poate face mai memorabile - tinde să creeze o iluzie de adâncime sau înălțime cu subiecții. De asemenea, face ca imaginea să iasă în evidență, deoarece majoritatea fotografiilor de pe mobil sunt făcute fie direct, fie din vedere de pasăre.
Încercați să faceți o fotografie direct în sus și să jucați cu cerul ca spațiu negativ, ca în prima fotografie de mai jos. Sau, puteți încerca să o luați într-un unghi ușor în jos.
Evitați să măriți.
Când faceți o fotografie de la distanță, este tentant să măriți ceva anume pe care încercați să îl capturați. Dar, de fapt, este mai bine să nu măriți - în acest fel, fotografia poate apărea granulată, neclară sau pixelată.
În schimb, încercați să vă apropiați de subiectul dvs. - cu excepția cazului în care este un animal sălbatic, caz în care vă sfătuim să vă păstrați distanța - sau faceți fotografia de la o distanță implicită și decupați-o mai târziu. În acest fel, nu veți compromite calitatea și este mai ușor să vă jucați sau să optimizați o imagine mai mare.
Dacă utilizați blițul, faceți acest lucru numai în timpul zilei.
Uneori, utilizarea blițului camerei poate îmbunătăți o fotografie, dar rareori face acest lucru noaptea. Deoarece fotografiile întunecate dezvăluie un contrast mult mai clar față de blițul telefonului dvs., poate face ca orice bliț să arate invaziv și neuniform
În spațiile deja bine iluminate, totuși, un bliț poate ajuta la atenuarea unor umbre întunecate în spatele sau sub subiectul principal.
Când încadrați următoarea fotografie, priviți pe sol sau pe suprafețele verticale pentru orice umbre întunecate pe care doriți să le eliminați. Dacă vedeți vreunul, porniți manual blițul în aplicația pentru cameră. Setarea blițului camerei telefonului la „automat” nu va garanta că telefonul va observa umbrele de care doriți să scăpați. Nu uitați să opriți din nou blițul când ați terminat.
Luați în considerare importanța blițului pentru îmbunătățirea sau ascunderea anumitor linii și caracteristici data viitoare când fotografiați produs.
Curățați lentila telefonului dvs.
O cameră pentru smartphone ar putea fi mai convenabilă de transportat decât camera unui fotojurnalist cu drepturi depline, dar vine cu prețul protecției.
Telefonul este de obicei în buzunar sau în geantă atunci când ieși din casă. În tot acest timp, obiectivul camerei dispozitivului adună tot felul de praf și scame. Asigurați-vă că curățați acest obiectiv cu o batistă moale înainte de a face o fotografie. S-ar putea să nu vă puteți da seama cât de murdar a fost obiectivul până când nu începeți să vă editați fotografia, iar asigurandu-va că obiectivul este clar înainte de a face o fotografie vă poate împiedica să începeți de la zero.
Comentariul va fi postat dupa aprobare