Scandal media între Youtube și Rusia din cauza unui canal tv

Bogdan Chirea
0

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia a declarat vineri că a scris echipei de management a Google, cerând ca accesul să fie imediat restabilit la canalul de YouTube în limba germană al radiodifuzorului RT susținut de stat.

Moscova este în dezacord cu Alphabet cu privire la o serie de probleme, inclusiv dispute cu privire la conținutul interzis. Joi, un om de afaceri rus sancționat a revendicat victoria în fața Google într-un dosar în instanță care ar putea aduce gigantului tehnologic o amendă grea.

RT a declarat că noul său canal „RT auf Sendung” a fost blocat joi, la doar cinci ore după lansare. RT a citat Google spunând că noul canal a fost șters, deoarece a fost creat cu încălcarea restricțiilor anterioare impuse acestuia.

Rusia a amenințat în septembrie că va bloca YouTube, iar Kremlinul a cerut „toleranță zero” față de gigantul care găzduiește videoclipuri după ce a eliminat canalele RT în limba germană de pe site-ul său, spunând că au încălcat politica sa de dezinformare COVID-19.

Autoritatea de reglementare din Rusia, Roskomnadzor, a declarat vineri că a scris către Google, cerând o explicație pentru restricție și numind interdicția un act de cenzură.

În regulile comunității sale, YouTube spune că este posibil ca persoanele sau instituțiile cărora li s-a închis canalul să nu poată folosi, deține sau crea alte canale sau conturi YouTube.  Se spune că proprietarilor de canale li se trimit explicații pentru reziliere prin e-mail.

Autoritățile germane au declarat vineri că au inițiat proceduri împotriva sucursalei de limbă germană a radiodifuzorului rus RT pentru că operează în țară fără licența corespunzătoare.

Eva Flecken, directorul autorității media MABB din Berlin și statul Brandenburg, a declarat că RT DE nu a solicitat și nici nu a primit o licență de difuzare de la MABB.

RT DE, care are până la sfârșitul anului să răspundă procedurilor, a declarat pe site-ul său că i s-a acordat o licență pentru transmisiile prin cablu și prin satelit în Serbia, ceea ce, în conformitate cu convenția ECTT (Convenția Europeană a Televiziunii Transfrontaliere), îi permite să aibă drepturi de difuzare în Germania.

Flecken a spus că, pe baza evaluării preliminare a MABB, totuși, o astfel de licență nu a fost suficientă.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!