Filmul Uncharted marchează începutul unei noi francize

Bogdan Chirea
0
uncharted

 În urma vânzărilor de succes la box office, șeful Sony Pictures, Tom Rothman, a declarat Uncharted o „nouă franciză de filme de succes pentru companie”.

Într-un e-mail la nivel de companie, Rothman a scris: „Este Ziua Președinților în America, dar astăzi suntem deschiși în majoritatea locurilor din lume și avem un alt triumf global de sărbătorit.

„Cu peste 100 de milioane de dolari în box office la nivel mondial într-un singur weekend și un scor de audiență pozitiv de 90% pentru Rotten Tomatoes, Uncharted este o nouă franciză de filme de succes pentru companie.”

Rothman a continuat spunând că succesul Uncharted a marcat „o mare victorie pentru fiecare divizie a companiei, deoarece filmul a fost prima producție majoră complet închisă de apariția Covid, totuși am perseverat să finalizăm o imagine pe care publicul o iubește, care s-a comercializat și distribuit cu vervă strategică în întreaga lume, în ciuda pandemiei”.

„Vreau să le mulțumesc tuturor realizatorilor de film, distribuției și echipei minunate, și în special prietenilor noștri de la PlayStation Studios și Sony Interactive Entertainment pentru sprijinul acordat. Și, desigur, vreau să mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru creativitate, dedicare. și credință. Tom" 

Descurcăreţul Nathan Drake (Tom Holland) este recrutat de experimentatul vânător de comori Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) pentru a recupera o avere adunată de Ferdinand Magellan şi pierdută cu 500 de ani în urmă de Casa Moncada. Ceea ce începe ca o tâlhărie pentru cei doi devine o cursă în jurul globului pentru a ajunge la comoară înaintea crudului Santiago Moncada (Antonio Banderas), care crede că el şi familia lui sunt moştenitorii de drept ai acesteia.


In ciuda entuziasmului producatorilor, productia nu a beneficiat chiat de aprecierea totala a publicului si a criticilor.

Vechiul blestem al ecranizărilor după jocuri video nu pare să se dezintegreze ca prin minune în cazul lui Uncharted, dar acest film cu Mark Wahlberg şi Tom Holland dezlănţuiţi într-un bromance cu năbădăi şi doldora de trădări, acrobaţii şi incursiuni în subteran cel puţin nu jigneşte inteligenţa şi, dat fiind ritmul alert, nici nu plictiseşte. 

Ce este ataşant la Uncharted este nucleul premisei, anume optimismul inocent şi fascinaţia pentru necunoscut şi mister. Este fascinaţia pe care am resimţit-o cu toţii în copilărie, când am realizat că lumea este mult, mult mai mare decât puteam noi concepe şi am fi vrut să o descoperim deîndată. Uncharted plusează şi cu ambiţia de a trece prin toate pericolele pentru a rezolva o mare enigmă a istoriei. Faptul că aceasta vine la pachet cu cinci miliarde de dolari în aur (deşi ne-ar fi greu să găsim un film unde aurul să arate mai fals ca aici) este doar cireaşa de pe tort. Deşi atât Nathan Drake (Tom Holland), cât şi partenerul (şi uneori oponentul) său Sully (Mark Wahlberg) sunt simulacre de personaje, ceea ce-i animă şi sacrificiile de care sunt în stare pentru a rezolva misterul ar putea captiva.

În acelaşi timp, ce supără la Uncharted este faptul că tot, dar absolut tot ce vezi pe ecran a fost văzut în alte filme mai bune. Scenariul aruncă alandala cu de toate, pe principiul "dacă avem ambarcaţiuni din secolul 15 de ce să nu avem şi lupte cu săbii?", având grijă să nu devină niciodată prea brutal sau sângeros. De sinceritate nici nu poate fi vorba: totul pe ecran arată fals şi ai impresia că Holland şi Wahlberg au petrecut luni bune scălâmbăindu-se în faţa ecranului verde.

Nu putem spune că Antonio Banderas este un plus al filmului, căci şi el este un simulacru de personaj negativ în chipul lui Santiago Moncada, un magnat spaniol obsedat să pună mâna pe aurul strâns de Ferdinand Magellan în călătoria care i-a adus faima de cel dintâi explorator ce a făcut înconjurul lumii. Un plus este, în schimb, Tati Gabrielle, în rolul letalei mercenare Braddock. Cu atitudinea şi stilul familiar din rolul ei din serialul Chilling Adventures of Sabrina, Gabrielle este mai simpatică decât Holland şi Wahlberg la un loc, deşi interpretează un personaj negativ.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!