Tot mai pasională în ultimii ani, grație prezenței echipelor de tradiție, dar și mulțumită sistemului cu play-off și play-out, Liga 2 la fotbal promite un show de zile mari și pentru a doua jumătate a sezonului 2021-2022.
În cursa pentru promovare sunt formații precum Petrolul Ploiești, AFC Hermannstadt sau Universitatea Cluj. Un caz aparte este cel al formației Steaua București, care nu are dreptul de a evolua pe prima scenă din România, dar care se va lupta pentru o clasare cât mai bună.
Iată care sunt echipele favorite să promoveze și la ce trebuie să se aștepte fanii ligii secunde, în prima parte a anului 2022
Cine promovează? Petrolul Ploiești, parcurs aproape impecabil
Nimic nu s-a schimbat cu privire la modalitatea în care cluburile pot promova în Liga 1. La fel ca în sezonul anterior, sunt șase locuri de play-off, dintre care primele două promovează direct în prima ligă. Asta în vreme ce următoarele două clasate vor disputa meciuri de baraj cu formațiile clasate pe locurile 7 și 8, din play-out-ul Ligii 1.
Înainte de reluarea competiției, pozițiile care asigură promovarea directă sunt ocupate de Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt. Pe locurile 3 și 4 sunt Universitatea Cluj și Concordia Chiajna. Au mai reușit să se claseze pe locuri de play-off și FC Buzău și Steaua București, înainte de pauza de iarnă.
Doar trei meciuri mai sunt de disputat din sezonul regular, iar la o clasare în play off încă speră Csikszereda și Unirea Slobozia. Păstrează șanse teoretice și CSC 1599 Șelimbăr, Metaloglobus București și Unirea Dej, însă aceste formații au doar speranțe de ordin matematic. Distanța față de locul 6 este una de cel puțin 5 puncte.
În același timp, nimic nu pare a-i sta în cale Petrolului din Ploiești. Poți profita de forma bună a petroliștilor cu cele mai inspirate pariuri sportive în secțiunea Live, de pe SportingBet.ro.
Specialul caz al Stelei. Nu poate promova, dar accederea în play-off este esențială
Dacă Petrolul Ploiești pare a fi aproape sigură de promovare, o altă formație de mare tradiție are certitudinea că nu va putea evolua pe prima scenă, din sezonul viitor. Este vorba despre Steaua București, echipa de pe locul 6. Roș-albaștrii nu sunt club de drept privat, astfel că nu pot obține licența pentru Liga 1.
În aceste condiții, prezența în play-off și chiar clasarea pe pozițiile care asigură promovarea sau prezența la baraj ar fi inutile pentru formația din Ghencea. Cu toate acestea, steliștii vor să aibă un traseu cât mai bun, pentru a putea atrage sponsori și investitori. Conform actualelor norme de licentiere, este necesar ca un club să aibă capital privat, pentru a putea promova în Liga 1.
Steaua speră să atragă investitori prin evoluții reușite și rezultate pe măsură, care să dea speranțele unui viitor de succes în prima ligă. Roș-albaștrii mai au de jucat, până la finalizarea sezonului regular, cu Unirea Constanța, Poli Iași și Metaloglobuls București.
Așadar, se anunță un sezonul de primăvară foarte intens, inclusiv în Liga 2. Promovarea este departe de a fi jucată, iar luptele se anunță a fi mai aprige decât oricând.
Comentariul va fi postat dupa aprobare