Tehnologia Bionic Eye își propune să ajute oamenii orbi să vadă

Bogdan Chirea
0
bionic eye

Au fost odată niște oi australiene neobișnuite, cu o vedere excepțional de ascuțită. Mica turmă a petrecut trei luni anul trecut cu ochi bionici, artificiali, implantați chirurgical în spatele retinei. Aceste oi au făcut parte dintr-un studiu medical ce a folosit tehnologia Bionic Eye  care își propune să ajute în cele din urmă oamenii cu anumite tipuri de orbire să poată vedea, raporteaza BBC.

Scopul specific al testului a fost de a vedea dacă dispozitivul în cauză, Phoenix 99, a provocat vreo reacție fizică adversă - se spunea că ochiul bionic a fost bine tolerat de către animale. Drept urmare, acum a fost făcută o cerere pentru a începe testarea la pacienți umani.

Proiectul este realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Sydney și Universitatea din New South Wales.

Phoenix 99 este conectat fără fir la o cameră mică atașată la o pereche de ochelari, funcționând prin stimularea retinei unui utilizator. Retina este stratul de celule sensibile la lumină din partea din spate a ochiului care transformă lumina în mesaje electrice, trimise la creier prin nervul optic și procesate în ceea ce vedem.


Dispozitivul Phoenix 99 este capabil să ocolească celulele retinei defecte și să le „declanșeze” pe cele care încă sunt capabile să funcționeze.

„Nu au existat reacții neașteptate din țesutul din jurul dispozitivului și ne așteptăm ca acesta să rămână pe loc mulți ani”, spune Samuel Eggenberger, inginer biomedical la Școala de Inginerie Biomedicală a Universității din Sydney.

Cel puțin 2,2 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de o formă de afectare a vederii, variind de la un nivel ușor până la orbire totală, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. OMS spune că impactul financiar al acestui fapt, în termeni de pierdere a productivității, este de peste 25 de miliarde de dolari (19 miliarde de lire sterline) pe an pentru economia globală.

Utilizarea sistemelor oculare bionice pentru a ajuta la tratarea orbirii este o industrie încă la început, dar cu evoluțiile tehnologice care avansează rapid, un raport se așteaptă ca sectorul să aibă o cota de 426 de milioane de dolari până în 2028.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!