Modelele OnlyFans din Rusia au fost afectate grav de sanctiunile economice

Bogdan Chirea
0
onlyfans rusia

Sanctiunile economice impuse după izbucnirea războiului din Ucraina ca urma a invadării acestei țări de către Rusia afectează serios modele de pe OnlyFans.

Anna Mukydza a observat pentru prima dată că ceva nu era în regulă cu contul ei OnlyFans când creatorul rus de conținut pentru adulți a primit un mesaj de la un abonat în care îi spunea că nu poate plăti.

„Oamenii nu și-au putut reînnoi abonamentul și, odată ce a venit timpul să reînnoiască, acesta a fost respins automat, iar oamenii au fost dezabonați”, a declarat ea pentru Euronews Next.

Mukydza este unul dintre mulți creatori OnlyFans din Rusia și Belarus ale căror conturi au fost suspendate în urma invaziei Rusiei în Ucraina. La fel ca mulți alții, ea folosește platforma pentru a produce și a vinde conținut pentru adulți, despre care spune că reprezintă până la 40% din venitul ei.

Câteva zile mai târziu, contul ei a revenit. Dar a avut un cost: Mukydza estimează că a pierdut aproximativ un sfert din abonații săi și în jur de 1.000 de euro din vânzări.

„Cea mai mare întrebare pentru mine este că ei nu interzic utilizatorii ruși, ci doar creatorii ruși”, a spus ea. „Deci cred ei că liderii guvernamentali au OnlyFans și își postează pozele și le monetizează? Sau este pentru liderii ruși, [astfel] încât să nu-mi mai vadă nudurile?”

Într-o declarație, OnlyFans a spus că a restaurat conturile creatorilor săi ruși. Platforma a spus că întreruperea a venit după ce instituțiile financiare ale țării au fost lovite de sancțiuni care le-au limitat capacitatea de a procesa tranzacții internaționale.

„Nu închidem sau suspendam niciun cont de creator în funcție de locația creatorului și facem tot ce putem pentru a ne sprijini comunitatea”, a spus compania. 

Dar după ce OnlyFans și-a oferit declarația către Euronews Next, un alt creator, a trimis capturi de ecran din aplicația OnlyFans, care păreau să arate că cartea ei de identitate rusă a fost respinsă de procesul de verificare, deoarece provine dintr-o „țară sau stat interzis”.

Pentru că nu și-a putut verifica identitatea, Sophia și-a pierdut abonați și nu a putut să-și gestioneze pagina de pe platformă. De asemenea, ea nu a putut să-și retragă câștigurile, a spus ea - Termenii de utilizare ale OnlyFans acordă platformei posibilitatea de a reține câștigurile „pe termen nelimitat”.

„Plănuisem să emigrez de la începutul anului trecut, după mitingurile care au fost suprimate cu brutalitate și după ce [liderul opoziției ruse Alexei] Navalnîi a fost închis”, a spus ea.

„Trebuie să retrag 200 de dolari, înțeleg că pentru unii este o sumă mică, dar pentru mine sunt totuși bani”, a spus ea pentru Euronews Next.

Pentru creatorii ruși OnlyFans, situația instabilă cauzată de război a scos la iveală riscurile lucrului pe o platformă internațională strict controlată.

"Nu mai cred în alte pretenții de la această platformă. Ei spun că nu au pretenții împotriva noastră, dar îmi iau singura sursă de venit", a spus Sophia.

Dar ea a spus că a înțeles de ce atât de multe companii occidentale au ales să taie legăturile cu Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina.

„Numai McDonald’s [care a anunțat că va închide cele 850 de restaurante rusești] plătește anual guvernului rus 147 de milioane de dolari (132 de milioane de euro) în taxe, folosite pentru omorarea unor oameni nevinovați”, a spus ea.

„Cu toate acestea, trebuie să înțelegem cu toții că acele companii oferă și locuri de muncă pentru zeci, dacă nu sute de mii de ruși. Oamenii își pierd locurile de muncă și o modalitate de a câștiga orice bani în momentele de care aveți cea mai mare nevoie”.

Mukydza a declarat că a primit sprijin de la alți creatori OnlyFans din străinătate, dar că experiența ei cu platforma a făcut-o să se simtă deprimată.

"Lucram pe OnlyFans timp de opt luni consecutiv, fără vacanță sau zile libere și apoi brusc au decis să oprească totul. Mi-a afectat motivația. Mă simțeam ca o persoană fără valoare, care îmi făceam pagina degeaba", a spus ea.

„La final sper că există oameni care pot separa războiul de industria pentru adulți. Nu fac niciun obiectiv stupid de crowdfunding pentru o arma nucleară sau orice altceva. Sunt doar o fată, care îmi fac propria pagină”.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!