Sean Penn s-a alăturat exodului refugiaților din Ucraina, fugind în Polonia pe jos

Bogdan Chirea
0
sean penn

La câteva zile după ce a vizitat capitala Ucrainei Kiev pentru a filma scene pentru documentarul său despre invazia Rusiei, actorul și regizorul de la Hollywood Sean Penn s-a trezit printre mii de refugiați care fugeau în Polonia, alăturându-se exodului.

Penn, în vârstă de 61 de ani, a postat luni pe fluxul său de Twitter o fotografie în care vedeta de film poartă un rucsac și ținea un bagaj pe roți, în timp ce mergea greoi de-a lungul unui drum, lângă o linie de mașini care se întindea în depărtare.

„Eu și doi colegi am mers câțiva kilometrii până la granița poloneză după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului”, a spus Penn într-o  descriere postată pe Twitter împreună cu imaginea. „Aproape toate mașinile din această fotografie transporta doar femei și copii, majoritatea fără nici un bagaj, iar o mașină este singura lor proprietate de valoare.”

Tweet-ul nu a explicat de ce actorul laureat al Oscarului și însoțitorii săi au fost forțați să-și abandoneze vehiculul.

Un purtător de cuvânt din Los Angeles, Mara Buxbaum, a declarat marți pentru Reuters prin e-mail că Penn „a ieșit în siguranță din Ucraina”. Ea a refuzat să răspundă la alte întrebări despre locul în care se află sau despre circumstanțele plecării sale din Ucraina.

Penn a fost la Kiev joia trecută, participând la un briefing de presă la biroul președintelui Volodymyr Zelenskiy în prima zi a invaziei Rusiei, înregistrând filmări pentru un documentar care cronicizează criza, a declarat biroul lui Zelenskii într-un comunicat la acea vreme.

"Sean Penn se numără printre cei care susțin Ucraina. Țara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstrație de curaj și onestitate", se arată în comunicat.

Se spune că Penn a intervievat personalităţi politice şi militare ucrainene, precum şi jurnalişti, în cadrul producţiei, pentru care a vizitat iniţial Ucraina în noiembrie.

Într-o declarație de săptămâna trecută, actorul apreciat pentru rolurile câștigătoare de Oscar din „Mystic River” și „Milk” a lăudat poporul ucrainean drept „simboluri istorice ale curajului” și a numit Ucraina „varful suliței pentru îmbrățișarea democratică a viselor”. "

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!