20 % din marile companii românești investesc în programe pentru tratarea burnout

Bogdan Chirea
0
companii burnout

Peste 20 % din marile companii românești investesc bugete în ajutor specializat pentru gestionarea sindromului burnout. 

Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că, în urma ședințelor de psihoterapie, productivitatea angajaților crește cu aproape 36 %, iar o astfel de investiție se întoarce de 4 ori. 

Datele și beneficiile unor astfel de investitii au fost prezentate de Hedepy, platformă de terapie online, ce a intrat recent și pe piața din România.

Programele de wellbeing implementate pot conduce, de la caz la caz, la îmbunătățirea calității vieții pentru angajați, ajutându-i să gestioneze mai bine stresul, anxietatea, să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și leadershipul. Prin gestionarea mai bună a problemelor personale, și viața profesională devine mai activă și mai organizată. 

Beneficiile implementării acestor programe sunt importante: crește productivitatea angajaților, angajații sunt mai motivați și implicați, se creează un climat pozitiv si sănătos la locul de muncă, scade nivelul de stres și se elimină fenomenul de burnout (extenuare) al salariaților.

Burnoutul reprezintă o stare de epuizare mentală, fizică și emoțională cauzată de stresul excesiv acumulat pe termen lung. Statistici din 2021 arată că peste 70% dintre angajații români spun că au trecut prin cel puțin un episod de burnout în ultimii 5 ani, iar peste 50% spun au trecut prin mai multe. Peste 30% dintre angajați recunosc că starea de burnout le-a fost cauzată de volumul foarte mare de muncă. Pe de altă parte, peste 80% dintre angajați declară că nu au primit ajutor din partea angajatorului pentru a trece peste această stare și doar 5% au afirmat că au fost ajutați de compania în care lucrau.

Când lucrurile ajung în cazuri extreme și angajatul decide să renunțe la locul de muncă, compania pierde bani: o costă 12 - 18 salarii aferente respectivului job. Un sondaj eJobs de la începutul acestui an relevă faptul că 82% dintre cei care au pus ca principală prioritate pentru 2022 să-şi schimbe locul de muncă recunosc că deja au început să-şi caute un alt job. 

Terapiile corporative reprezintă în prezent peste 15% din toate sesiunile de terapie online efectuate în platforma Hedepy în Cehia, Slovacia, Polonia, Italia și România, iar interesul este în creștere. 

"Scopul nostru este să susținem această tendință, deoarece credem că a avea grijă de bunăstarea psihologică a angajaților nu demonstrează doar grijă din partea companiilor, ci, în cele din urmă, dă roade care se reflectă în productivitate", explică Lukáš Krčil, CEO Hedepy. În prezent, la nivel global, peste 30 de companii multinaționale derulează programe de wellbeing prin platforma Hedepy.   

Hedepy este o platformă de terapie online, al cărei scop este de a ușura calea către psihoterapie, cu peste 160 de psihoterapeuți afiliați azi din Cehia, Slovacia, Polonia, Italia și România. Lansată în 2020, platforma Hedepy a înregistrat peste 13.000 de sesiuni online anul trecut și se pregătește să intre pe alte două piețe străine în prima jumătate a acestui an.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!