Numărul curselor cu trotinetele electrice Bolt a crescut cu 400% la nivel global

Bogdan Chirea
0
trotinetele electrice Bolt

În 2021, numărul curselor cu trotinetele electrice Bolt a crescut cu 400% la nivel global, arată raportul anual e-Scooter Safety Report 2022, publicat de companie. 

În condiţiile în care numărul de curse a crescut masiv, rata accidentelor raportată la 10.000 de curse a scăzut cu 13% faţă de 2020, pe când rata de vătămare în urma incidentelor a scăzut şi mai mult, cu 26%. 2022 este al patrulea an în care Bolt operează serviciul de trotinete electrice, fiind prezent în 200 de orașe din Europa.

Markus Villig, CEO Bolt, a declarat: 

„Garantarea unei călătorii sigure este esenţială atunci când ne dorim să oferim clienților cea mai bună experienţă de utilizare a serviciilor noastre, de la ride-hailing la micromobilitate. Pe toată perioada anului 2021, am implementat o gamă largă de iniţiative cu scopul de a îmbunătăţi siguranţa produselor și serviciilor pe care le oferim şi continuăm în acelaşi ritm. Acest raport scoate în evidenţă cele mai importante măsuri de siguranţă la care am lucrat în ultimul an pe segmentul trotinetelor electrice, măsuri care ne vor ajuta să identificăm noi căi de a revoluţiona transportul urban, prin mijloace sigure şi sustenabile.”

Scăderea ratei accidentelor, dar şi a ratei de vătămare arată că, în timp ce popularitatea trotinetelor electrice se află în continuă creştere, Bolt face progrese la nivel de siguranţă. De asemenea, cifrele indică un progres şi la nivelul accidentelor şi al ratei de vătămare raportate la 1 milion de Km parcurşi. Media de accidente cu trotinetele Bolt la 1 milion de Km a fost de 10,92, adică o îmbunătăţire cu 12% în comparaţie cu 2020, pe când numărul mediu de incidente cu vătămare pe aceeaşi distanţă a scăzut de la 8,07 în 2020 la 5,95 în 2021, respectiv o îmbunătăţire de 26%. 

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt Romania, a declarat: 

„Toate incidentele, indiferent de gravitatea lor, sunt raportate direct în aplicaţia Bolt, unde putem observa o rată de accident scăzută față de anul precedent, în pofida numărului crescut de curse și orașe active. În continuare, considerăm esenţiale toate eforturile de îmbunătăţire a siguranţei, atât prin programele de educaţie şi responsabilitate în trafic, cât şi prin dezvoltarea responsabilă a trotinetelor şi introducerea unor funcţionalităţi de siguranţă în aplicaţie. În România, serviciile de micromobilitate sunt deja disponibile în peste zece oraşe, iar toţi utilizatorii noştri sunt acoperiţi de asigurare în eventualitatea unui incident neplăcut.”

Când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată, Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță afișat în aplicație. Acestea sunt extrem de simple și utile, printre altele, utilizatorii fiind rugați:

să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise;

să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);

să aibă asupra lor un act de identitate atunci când folosesc trotinetele.

De asemenea, aplicația le indică să NU folosească trotinetele:

pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață;

dacă se află sub influența oricăror substanțe alcoolice sau toxice;

pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.

Bolt este prima companie de micromobilitate care a primit două certificări ISO, pentru sisteme de management al calității și sisteme de management al siguranței. Acestea completează lista certificărilor pe care compania le deține: securitatea informațiilor și managementul mediului.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!