Fostul prezentator de televiziune George Buhnici a ajuns pe mâna trolilor internetului ... nu se știe însă dacă aceștia nu sunt conduși chiar de el.
Scandalul online al zilei de ieri a venit după ce vloggerul George Buhnici, fost prezentator de televiziune, s-a trezit vorbind la postul de non valori Antena Stars despre corpul femeilor.
De ce i-am spus vlogger lui Buhnici ? Pentru că efectiv cu asta se ocupă după plecarea sa de la Pro TV de la emisiunea I like IT. El a devenit celebru prezentând recenzii la diverse produse, atât la emisiunea de pe TV, cât și pe canalul său de Youtube. A rămas apoi cu clipurile video online... opinia multora fiind că este destul de admirabil să păstrezi atâtea contracte făcând reclame la diverse mărci.
Dar când trăiești din online ... ei bine, atunci trebuie să faci orice ca să rămâi relevant. Prin simplul fapt că lumea caută să vadă cine ești și ce ai făcut, nu faci decât să îți crești popularitatea.
Pe Buhnici l-au prins cei de la Antena Stars la Neversea 2022 și l-au pus să își dea cu părerea despre fetele de la festival, cum sunt îmbrăcate etc. Interviuri ciudate ale lui Buhnici, tot de la Neversea, am mai văzut și acum câțiva ani. Realizez acum că Buhnici are proasta inspirație să lase gura să vorbească fără el... mai ales atunci când nu are un contract să facă reclamă la ceva. De data asta cred că ar fi trebuit să se abțină dacă știa că avea la bord diverse chestii... după față mi se părea destul de obosit.
Pe scurt, fostul prezentator a dat vina pe trolii internetului care au lucrat împotriva lui și s-au chinuit din cale afară să popularizeze un interviu în care lumea nu a înțeles de fapt ce a vrut să zică el. El a vrut să spună că declarațiile fac parte dintr-o campanie amplă a lui de a promova lupta împotriva obezității... Glumesc evident.
Buhnici nu e primul misogin și nici prima persoană care apelează la body shaming...
Jurnaliștii de la Libertatea l-au făcut sexist :
Influencerul a spus că scopul pentru care oamenii merg vara pe litoral este legat de expunerea femeilor. „Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine.
Apoi, Buhnici vorbește despre plajă ca despre o paradă în fața propriei persoane, cu care femeile, ca să se pună bine, trebuie să arate foarte bine. „Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul”.
„Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!". Buhnici a continuat cu exemplul privilegiat al soției sale, despre care a spus că arată ca o minoră: „Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele”.
Pe lângă faptul că narcisismul lui Buhnici pare că a urcat la cote mari, el este clar la vârsta aia în care nu se împacă cu criza aia de vârstă mijlocie și are senzația că fetele vin la mare pentru el...
Să te apuci să vorbești despre obezitate și să sfătuiești fetele să meargă la sală că te deranjează pe tine vizual înseamnă că nu ai o oglindă acasă în care să te uiți.
Buhnici nu e primul misogin de clasă care ar ataca persoanele grase... acum ceva săptămâni, mergând pe stradă, doi puștani, probabil fani de-ai lui, treceau pe lângă mine și se confesau între ei cum nu s-au dat la tipa aia grasă, pe care ar fi putut să o bage în pat (exprimarea a fost diferită) pentru că li s-a părut urâtă... deși dacă te uitai la ei, probabil ar fi trebuit să se considere norocoși.
Ce este body shaming și de ce nu o fi auzit Buhnici de el ?
Body shaming este acțiunea sau practica de a supune pe cineva la umilință și critici pentru aspectul său fizic. Domeniul de aplicare al rușinii corporale este larg și poate include, deși nu se limitează la rușinerea legat de a fi prea gras, rușinea de a prea slab, rușinea de a fi prea scund, rușinea părului (sau lipsa acesteia), a culorii părului, a formei corpului, a musculaturii cuiva ( sau lipsa acestora), rușinea aspectului (trăsăturile feței) și, în sensul său cel mai larg, poate include chiar rușine față de tatuaje și piercing-uri sau boli care lasă o urmă fizică, cum ar fi psoriazisul.
Într-un studiu legat de filmele și cărțile pentru copii cu privire la mesajele despre importanța aspectului, mass-media adresate copiilor au fost puternic saturate de mesaje care subliniau atractivitatea ca o parte importantă a relațiilor și a interacțiunii interpersonale. Dintre filmele folosite în studiu, două filme Disney au conținut cel mai mare număr de mesaje despre frumusețea personală. Acest studiu a constatat, de asemenea, că 64% dintre videoclipurile studiate înfățișează personaje obeze ca fiind neatractive, rele, crude și neprietenoase, iar mai mult de jumătate dintre portrete implicau luarea în considerare sau consumul de alimente.
Unele forme de rușine corporală au origini străvechi în superstiția populară, cum ar fi discriminarea persoanelor cu părul roșu și stereotipurile persoanelor cu părul blond. Formele de discriminare pot diferi, de asemenea, semnificativ în funcție de grupa de vârstă. De exemplu, în rândul preadolescenților, adolescenții înalți sunt uneori descriși ca fiind incomozi și uneori se confruntă cu termeni peiorativi derogatori, cum ar fi „slăbănog”. Cu toate acestea, la vârsta adultă, astfel de atitudini nemăgulitoare suferă de obicei o inversare, deoarece înălțimea este de obicei apreciată în rândul adulților.
Uneori, rușinea corporală se poate extinde la o percepție că nu afișăm suficient masculinitate sau feminitate. De exemplu, bărbaților cu șolduri largi sau sâni proeminenți sau lipsă de păr facial uneori sunt batjocoriți că par feminini. În mod similar, femeilor sunt umilite pentru lipsa lor de feminitate pentru că par a avea o constituție mai atletică sai masculină pentru că au umerii largi, trăsături care sunt de obicei asociate bărbaților.
Sinuciderea din cauza rușinirii corporale este a patra cauză de deces la tinerii de 15-19 ani. Nivelurile extinse de rușine corporală pot avea efecte emoționale negative, inclusiv o reducere a stimei de sine și alte probleme, cum ar fi tulburările de alimentație, anxietatea, tulburarea imaginii corporale, tulburarea dismorfică a corpului și depresia. De asemenea, rușinea corporală poate duce la depresie gravă, mai ales atunci când oamenii simt că corpul lor nu poate îndeplini criteriile sociale.
Trolii internetului l-au făcut vedeta săptămânii
Buhnici nu s-a simțit în nici un fel nevoit să își ceară scuze că este sexist, misogin sau narcisist. El a simțit nevoia să se dea victimă și să dea vina pe troli ...
M-am uitat la cei care au amplificat comentariile despre mine pe Twitter. Majoritatea au conturi fără nume și prenume și nu au mai comentat până acum în limba română. O bună parte sunt conturi noi sau inactive care nu postează mai nimic cu lunile și anii, au sub 10 urmăritori dar dau like la subiecte controversate, pentru algoritm, scrie Buhnici pe site-ul său.
Buhnici trăiește într-o realitate paralelă de câțiva ani oricum .. deci nu e deloc surprinzător că tot ce a știut el să facă e să analizeze ce au postat oamenii pe Twitter. Ce am văzut ieri pe Facebook sau Instagram m-a năucit. Atâtea menționări, etichetări și reach nu s-a mai văzut de mult... M-am întrebat dacă nu cumva rostogolirea subiectului a fost făcută intenționat, totuși,iar Buhnici să nu fi fost el "șeful la trolii răi de pe internet".
Buhnici a reușit performanța să fie căutarea online numărul 1 a zilei de ieri pe Google.
Când trăiești din online, e uimitor să ajungi cea mai căutată persoană de pe internet. Deci să curgă contractele ! BCR sau Huawei, firme care il sponsorizeaza, nu s-au arătat deranjate de atitudinea lui. Mister Buhnici a primit bani de la Disney pentru a promova serviciul său de streaming, deci nu degeaba am menționat compania în studiul de mai sus.
Până să treacă momentul de celebritate al lui Buhnici și va redeveni iar trist că ne dă sfaturi gratis care costă bani îl rugăm pe domn să îi lase pe alții să facă promovarea luptei împotriva obezității.
Următoarea mișcare va fi o poză sau reclamă pe gratis la săli de sport , bănuiesc.
PS: Am aflat că un alt vlogger l-a făcut dolofan mai acum o lună pe Buhnici și că pe vremea aia el știa de fapt ce înseamnă body shaming... Doar că în loc să se ducă el la sală a decis să le recomande altora să faca asta.
Comentariul va fi postat dupa aprobare