Oamenii de știință de la Universitatea din New York (NYU) au transplantat cu succes inimi de porc în două persoane aflați în moarte cerebrală, intensificând eforturile de a aborda deficitul de organe umane pentru transplant.
Inimile modificate genetic au fost transplantate în două persoane care au murit recent și care au fost menținute cu ajutorul ventilației artificiale, a anunțat marți echipa de la NYU Langone Health.
Procedurile au fost efectuate în lunile iunie și iulie anul acesta, iar fiecare destinatar a fost monitorizat timp de trei zile.
Nu au fost observate semne de respingere precoce, a spus echipa, iar inimile au funcționat normal cu medicamente standard post-transplant și fără suport mecanic suplimentar.
Inimile au fost luate de la porci care au avut 10 modificări genetice - patru pentru a preveni respingerea și creșterea anormală a organelor și șase pentru a preveni perturbările cauzate de incompatibilitățile dintre porci și oameni.
„Scopul nostru este să integrăm practicile utilizate într-un transplant de inimă obișnuit, de zi cu zi, doar cu un organ non-uman care va funcționa normal, fără ajutor suplimentar din partea dispozitivelor sau medicamentelor netestate”, a spus Dr. Nader Moazami, director chirurgical de transplant de inimă la NYU Langone. Institutul de Transplant.
Procedurile echipei sale au loc la câteva luni după moartea lui David Bennett, prima persoană care a primit o inimă de porc modificată genetic.
Bennett suferise de o boală de inimă terminală înainte de a primi transplantul pe 7 ianuarie la Universitatea din Maryland.
A murit la începutul lunii martie, după ce starea lui a început să se deterioreze. Motivele pentru care noua sa inimă a eșuat în cele din urmă sunt încă neclare, cu toate acestea, un studiu după moartea lui a spus că o autopsie nu a găsit semne de respingere tipică.
Pentru experimentele actuale, NYU a procurat inimi de la porci proiectați de compania de biotehnologie Revivicor (care a produs și inima lui Bennett) și le-a testat pentru viruși folosind un protocol de monitorizare îmbunătățit, au spus cercetătorii.
Inimile nu au arătat nicio dovadă a unui virus de porc numit citomegalovirus porc care a fost detectat în sângele lui Bennett și ar fi putut contribui la moartea lui.
În experimentele cu pacienți aflați în moarte cerebrală, nicio prezență a citomegalovirusului porcin nu a fost detectată în niciunul dintre cazuri, a spus echipa NYU, adăugând că au fost, de asemenea, efectuate protocoale stricte pentru a preveni potențiala transmitere.
Sala de operație folosită pentru acest studiu va fi, de asemenea, folosită doar pentru cercetarea xenotransplantului în viitor.
Studiile cu donatori care au murit recent sunt esențiale pentru a colecta date suplimentare umane necesare pentru a avansa în domeniu, a spus dr. Robert Montgomery, director al Institutului de Transplant Langone din NYU.
„Scopul nostru mai mare este de a aborda penuria de organe și de a oferi o altă opțiune pentru cei peste 100.000 de oameni din întreaga țară (n.a. SUA) care așteaptă acel cadou care salvează vieți”, a spus el.
„Paradigma donării întregului corp – când donarea de organe nu este o opțiune viabilă – este esențială pentru ca această activitate să meargă mai departe”.
Aceste tipuri de transplanturi sunt, de asemenea, mai informative, deoarece biopsiile pot fi făcute mai des.
„Am reușit să surprindem în timp real tot ce s-a întâmplat în acea perioadă de 72 de ore”, a spus dr. Montgomery.
Cercetătorii de la NYU au transplantat, de asemenea, rinichi de porc în doi receptori aflați în moarte cerebrală în 2021.
Comentariul va fi postat dupa aprobare