ELKO Romania, membră a grupului ELKO, distribuitor de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, a prezentat cele mai noi tehnologii din industria de securitate, rețelistică și stocare alături de partenerii săi: Axis Communications, Allied Telesis, Milestone Systems, BriefCam, HP România și Hewlett Packard Enterprise.
Peste 80 de oameni de business sau specialiști tehnici din diferite companii publice sau private, precum și integratori de securitate s-au reunit pentru a fi la zi cu ceea ce ne oferă cele mai noi tehnologii și soluții din portofoliul ELKO Romania.
”În ELKO punem accent pe valorile viitorului, cele care nu vor mai diferenția un business de oameni, pentru că business-ul viitorului va fi făcut cu empatie, responsabilitate socială și implicare. Considerăm că parteneriatele rezistente sunt cele care au ghidat și vor ghida întotdeauna succesul unei companii”, a spus în deschidere Lavinia Ioana, Manager de Soluții în cadrul ELKO, punând accent pe legăturile umane create între canalul de parteneri ELKO, care colaborează pentru a implementa cele mai bune soluții tehnice în acest domeniu al securității.
Inovațiile prezentate în cadrul evenimentului sunt dezvoltate pe ultimele tehnologii care transformă viitorul infrastructurilor de securitate, supraveghere, stocare și computație. Procesele edge realizate de tehnologiile de integrare și conectare a sistemelor de supraveghere, deep learning și sistemele de management a securității sunt esențiale pentru a asigura fiabilitatea infrastructurii de securitate a unei companii.
Bogdan Gavril, Sales Engineer, Trainer și A&E Manager Axis Communications, împreună cu Călin Poenaru, Country Manager la Allied Telesis, au prezentat factorii esențiali care adaugă valoare sistemelor de supraveghere.
„ELKO Soluții 2.0 este o întâlnire unde se discută tehnologiile de viitor, unde acuratețea și precizia informațiilor captate devin din ce în ce mai bune. Toate aceste îmbunătățiri duc la moduri de raportare mai eficiente, accesul la informații din ce în ce mai specifice devine mult mai ușor, iar platformele de monitorizare devin mult mai intuitive și simplu de utilizat”, a declarat Bogdan Gavril.
Soluțiile prezentate se bazează pe tehnologii de inteligență artificială cu o disponibilitate 24/7, cu performanță și acuratețe sporită. Bogdan Loznianu, Business Development Solutions Manager la ELKO Romania a prezentat cum funcționează practic procesele de stocare, interpretare și management al acestor sisteme.
Prin aplicațiile BriefCam și Cammra de tip LPR edge, informațiile captate în timp real de camerele de supraveghere Axis se pot interpreta și utiliza ca metadate prin serverele de management peste platforma Milestone XProtect.
”Înțelegem gradul de importanță a tehnologiei pentru clienții noștri care construiesc soluții în domeniul securității cibernetice și, prin urmare, investim multă energie pentru a menține funcțiile de securitate existente la zi și în siguranță. În plus, soluțiile noastre au fost create tocmai pentru a răspunde unor nevoi specifice din piață care au fost dezvoltate pe platforma edge ACAP”, a spus Bogdan Gavril.
Participanții au apreciat prezentările și demonstrațiile live pe tehnologia Axis Communications prin soluția de video management Milestone XProtect și funcționalitățile de alertare și căutare în timp real de la BriefCam cu aplicația LPR edge Camera.
În partea a doua a evenimentului au fost prezentate echipamentele de tip stații grafice performante și soluții de VR din portofoliul HP, demonstrate prin prezentarea unui studiu de caz de utilizare a tehnologiei VR în domeniul militar. Stațiile grafice reprezintă cele mai puternice echipamente din portofoliul de produse HP, echipate cu ultimele generații de procesoare și plăci video, ultimele tehnologii disponibile în materie de memorie RAM și stocare, și un nivel înalt de securitate atât la nivel de software, cât și hardware.
“Cererea pentru spațiul VR a explodat în ultimii ani, în special în urma interacțiunilor virtuale din perioada pandemică. Într-un mediu care se schimbă foarte mult, spațiul de gaming își dorește mai multă interacțiune în VR, iar echipamentele vor avea un impact foarte mare în viitor în spațiul de training, de dezvoltare de produse. Astfel, echipamentele VR sunt esențiale pentru a susține dezvoltările tehnologice din viitor”, a declarat Daniel Jarul, Enterprise Sales Account Manager HP.
Continuitate și reziliență cu HPE Greenlake
Pentru a întregi tabloul de soluții de securitate, tehnologiile Hewlett Packard Enterprise de stocare și prelucrare a datelor în sisteme fizice asigură continuitate și reziliență, prin componente de ultimă generație și performanțe înalte. Pentru un model de plată de tip pay-per-use, Hewlett Packard Enterprise pune la dispoziție clienților produsul HPE Greenlake, ce asigură flexibilitate din punct de vedere resurse și economic, fiind construit pentru a răspunde celor mai variate nevoi.
„Tehnologiile care nu credeam că vor exista în acest secol sunt deja aici. Piața de supraveghere video și stocarea datelor este într-o creștere semnificativă și una pe care ne-o dorim. Datorită nevoilor de bandă cauzate de avansarea amplă a tehnologiilor camerelor de supraveghere și a serverelor care le susțin, tehnologiile de stocare și compresare a datelor trebuie să se alinieze la aceste nevoi de tehnologie. Echipamentele HPE susțin această cerere și sunt premiate ca cele mai performante produse din categoria tehnologiilor edge și Enterprise”, a susținut Florin Andrieș, Servers Category Manager Hewlett Packard Enterprise.
Platforma GreenLake reprezintă o soluție edge-to-cloud care poate oferi companiilor flexibilitatea și scalabilitatea necesară atât în stocare, cât și în procesare, care le ajută să-și remodeleze sarcinile de lucru locale și în cloud în funcție de necesități și evoluție. Toate acestea asigură un mod mult mai eficient de acces, gestionare și stocare al aplicațiilor, fluxurilor de date și al proceselor de securitate printr-un model de plată as-a-service a datacenter-ului.
”Foarte multe companii au un model de lucru hibrid, cu sarcini de lucru în cloud și altele în datacenterul local. Migrarea în cloud nu se poate realiza 100%, din motive de control, securitate, suveranitate și acord cu normele în vigoare. Prin platforma As-a-Service GreenLake, companiile pot beneficia de flexibilitate, scalabilitate și modalitățile de plată ale unui cloud prin datacenterul lor local. GreenLake Central este platforma care ajută companiile să monitorizeze și să gestioneze mediile de lucru locale și în cloud utilizate, facilitând accesul la noi resurse la un click distanță. Datele importante ale companiei sunt stocate în siguranță, iar departamentul de IT devine o echipă agilă, ce răspunde instant nevoilor de business”, a spus Ana Maria Iordache, Business Development Manager ELKO Romania.
Metadate și valorificarea acestora prin deep learning
Cu ajutorul Axis Communications, companiile au acces la cele mai noi, precise și eficiente soluții de securitate care pot fi gestionate într-o interfață intuitivă, ușor de folosit și cu o putere impresionantă de extragere și procesare în timp real a informației. Datorită fluxului foarte mare de date captate de camerele Axis, Milestone vine cu platforma de video management pentru a ajuta procesul de interpretare a datelor colectate de camerele de supraveghere și asigură un ciclu de captare și gestionare a informațiilor, convertite în metadate cu valorificarea acestora prin deep learning și prin soluția Cammra de la FF Group.
Aceste procese comunică prin intermediul tehnologiei Allied Telesis, continuând cu spațiile de stocare a datelor. Iar provocările proceselor de stocare și gestionare a datelor sunt rezolvate prin noile tehnologii HPE, cu ajutorul GreenLake.
Comentariul va fi postat dupa aprobare