Vertiv, un furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a lansat astăzi Guide to Data Center Sustainability (Ghid pentru sustenabilitatea centrelor de date), o resursă online pentru proprietarii și operatorii de centre de date care doresc să reducă impactul instalațiilor lor asupra mediului.
Potrivit unui raport al International Energy Agency (Agenția Internațională pentru Energie), centrele de date reprezintă aproximativ 1% din cererea globală de energie electrică. Raportul arată că industria a reușit să limiteze impactul creșterii capacității asupra consumului total de energie înainte de 2020 prin îmbunătățirea eficienței operaționale. Cu toate acestea, în 2020, traficul global de internet a crescut cu peste 40%, iar Market Intelligence estimează o rată de creștere anuală compusă de 13% în construcția de centre de date în următorii cinci ani.
Această tendință, combinată cu o atenție sporită acordată reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului de apă, i-a determinat pe unii operatori să caute noi soluții care să sporească utilizarea echipamentelor și să elimine ineficiențele rămase, să elimine treptat tehnologiile de răcire cu consum intensiv de apă și să își diminueze dependența de sursele de energie bazate pe carbon.
„Observăm un sentiment de urgență din partea operatorilor din întreaga industrie pentru a reduce impactul operațiunilor lor asupra mediului, iar această nouă resursă este concepută pentru a-i ajuta să facă acest lucru”, a declarat TJ Faze, șeful Departamentului de strategie și angajament ESG din cadrul Vertiv.
„Accentul pus pe eficiența operațională a permis îmbunătățiri semnificative, dar acum sunt necesare noi strategii și sisteme mai inteligente pentru a reduce emisiile și consumul de apă, în condițiile în care industria continuă să crească. În calitate de furnizor de soluții de infrastructură pentru companii, colocare și furnizori de cloud, Vertiv se află în cea mai bună poziție din care poate împărtăși cele mai bune practici și noile evoluții din aceste sectoare.”
Mișcarea din industrie a fost condusă de marii operatori de tip hyperscale, care și-au stabilit obiective de a deveni neutrii sau negativi din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârșitul acestui deceniu. Acești operatori preiau conducerea în ceea ce privește promovarea tehnologiilor care susțin aceste obiective și elaborează o foaie de parcurs pentru restul industriei.
Mulți furnizori de colocare se orientează, de asemenea, către operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon și eficiente din punct de vedere al consumului de apă, pentru a profita de cererea de pe piață pentru servicii de centre de date care să sprijine obiectivele de mediu ale clienților lor din sectorul companiilor. De asemenea, companiile trebuie să abordeze impactul centrelor de date pe care le dețin la fața locului pentru a susține aceste obiective.
„Numai în Europa, peste 25 de operatori europeni de cloud și centre de date și alte 17 asociații industriale au semnat un acord pentru ca instalațiile lor să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon prin intermediul surselor de energie 100% regenerabilă până în 2030”, a declarat Karsten Winther, președintele EMEA din cadrul Vertiv.
„Acest lucru va fi realizabil doar dacă organizațiile vor implementa noi strategii și sisteme inovatoare care să reducă consumul de resurse. Ghidul nostru recent lansat, împreună cu experiența noastră aprofundată în furnizarea de soluții de infrastructură, ne permite să împărtășim cele mai bune practici și noile inovații din întreaga industrie pentru a educa acești operatori și a contribui la reducerea amprentei ecologice a instalațiilor lor, nu doar în Europa, ci în întreaga lume.”
Ghidul pentru sustenabilitatea centrelor de date lansat de Vertiv oferă operatorilor îndrumări cu privire la:
• Argumentele comerciale pentru reducerea impactului asupra mediului
• Modul în care infrastructura centrelor de date și tehnologiile complementare evoluează pentru a susține o utilizare mai mare și o aplicație sporită a energiei regenerabile
• Resursele, cadrele și metricile pentru implementarea și măsurarea inițiativelor de sustenabilitate
• Cele mai bune practici pentru proiectarea și operarea centrelor de date cu impact redus
Comentariul va fi postat dupa aprobare