UE va ajunge probabil la un acord privind un sistem de internet prin satelit

Bogdan Chirea
0
internet satelit ue

Țările UE și parlamentarii Parlamentului European vor ajunge probabil săptămâna viitoare la un acord cu privire la un sistem de internet prin satelit de 6 miliarde de euro (6 miliarde de dolari), au declarat oameni familiarizați cu problema, motivați de eforturile blocului de a-și reduce dependența de companiile străine. și războiul din Ucraina.

Comisia Europeană a anunțat inițiativa de a construi și opera un sistem de internet prin satelit în februarie, parte a campaniei șefului de industrie al UE, Thierry Breton, pentru autonomie strategică.

Schema UE vine pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la progresele militare ruse și chineze în spațiul cosmic și o creștere a lansărilor de sateliți.

A avea propriul sistem de internet prin satelit ar putea ajuta blocul să accelereze lansarea internetului în bandă largă în Europa, în timp ce ar acoperi și Africa, permițând UE să ofere țărilor de acolo o alternativă la concurenții chinezi.

O rețea spațială ar putea oferi backup rețelelor terestre în cazul unor întreruperi majore sau dezastre și să ofere conexiuni în locuri care nu sunt acoperite de furnizorii tradiționali de servicii.

Oficialii din țările UE și parlamentarii UE se vor întâlni pe 17 noiembrie în ceea ce se așteaptă să fie ultima întâlnire pentru a dezvălui detaliile finale.

Există încă un dezacord cu privire la unde va veni finanțarea pentru proiect, ceea ce înseamnă că nu poate fi exclusă o altă întâlnire.

Comisia dorește să devieze 2,4 miliarde de euro din diferite programe ale UE și să folosească bani necheltuiți din alte proiecte UE, în timp ce sectorul privat este de așteptat să adauge restul de 3,6 miliarde de euro.

Sistemul de internet prin satelit propus ar putea duce la construirea și lansarea a până la 170 de sateliți pe orbită joasă între 2025 și 2027.

Companiile active în acest domeniu includ SpaceX de la Elon Musk, Kuiper Systems de la Amazon și compania britanică de sateliti OneWeb. China are, de asemenea, propriul proiect de constelație de sateliți de telecomunicații.

Printre jucătorii europeni se numără Eutelsat Communications din Franța, al treilea cel mai mare operator de sateliti din lume după venituri, care fuzionează cu OneWeb, Arianespace și Thales Alenia Space din Marea Britanie.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!