Aplicația de mobilitate Bol iniţiază o campanie de informare pentru utilizatorii de trotinete electrice, cu scopul de a creşte nivelul de educaţie rutieră şi de a încuraja utilizarea responsabilă a acestei soluţii de transport urban alternativ.
Campania constă în realizarea și distribuirea de materiale educative în școli și universități despre regulile de circulație pe trotineta electrică, aprobate și legitimate de Ministerul Educației, realizarea unor ateliere practice de educație rutieră, precum și participarea la orele de educație rutieră, deja organizate în școli.
Întreaga iniţiativă este derulată cu sprijinul Ministerului Educaţiei, al Brigăzii Rutiere Bucureşti şi al mai multor asociaţii partenere, precum Asociația Nevăzătorilor din România, Automobil Clubul Român (ACR), Consiliului Municipal al Elevilor București, Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (Asociatia E.D.I.T.) şi Coaliția pentru Economia Digitală.
De asemenea, partenerii acestui proiect au agreat organizarea unei zile a mobilității în 2023, care va include competiții de îndemânare pe trotinete, precum și ateliere interactive de educație rutieră pentru copiii şi tinerii care utilizează acest mijloc de transport.
Sorin Ion, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Educației a declarat: „Salutăm inițiativa Bolt și a Brigăzii Rutiere și susținem integrarea regulilor de circulație pe trotinete electrice în materia predată în cadrul orelor de educație rutieră. Trotinetele electrice se pot închiria încă de la 14 ani, deci cunoașterea regulilor de circulație de la cea mai fragedă vârstă este esențială pentru a putea folosi drumurile publice cât mai responsabil.”
Claudiu Costea, Subcomisar de Poliție în cadrul Brigăzii Rutiere, a subliniat: „Este necesară formarea cadrelor didactice în privința circulației pe trotinete electrice, având în vedere că acestea sunt un mijloc de transport relativ nou. Pentru siguranța utilizatorilor și a celorlalți participanți la trafic, este foarte importantă respectarea regulilor de circulație atunci când utilizăm trotinetele electrice.”
Reprezentanţii Bolt România au spus: „În doar trei ani de la lansarea în România, închirierea trotinetelor electrice Bolt a devenit un serviciu accesibil, ușor de folosit și sustenabil. Siguranţa utilizatorilor este una dintre valorile noastre fundamentale și un obiectiv important în care investim constant, printr-o colaborare strânsă cu autoritățile și comunitățile locale, cu utilizatorii, precum și cu asociațiile preocupate de micromobilitate.”
Pe lângă iniţiativele care urmează a fi derulate în 2023, Bolt recomandă întotdeauna utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță afișat în aplicație.
Serviciul Bolt de închiriere a trotinetelor electrice este disponibil în peste 230 de oraşe din 25 de ţări europene. Bolt este cel mai mare operator de astfel de servicii de pe continent, cu peste 230.000 de trotinete aflate în uz.
Comentariul va fi postat dupa aprobare