Ucrainenii lansează un Hackathon european pentru a lupta împotriva dezinformării

Bogdan Chirea
0
hackathon european

Organizația internațională de tehnologie SocialBoost și impact tech Accelerator 1991 lansează 1991 Hackathon: Media, un eveniment de trei zile axat pe identificarea soluțiilor digitale pentru a contracara dezinformarea, analiza datelor pentru mass-media și dezvoltarea igienei cibernetice. 

Evenimentul va avea loc în perioada 20-22 ianuarie 2023, la Google Campus din Varșovia, Polonia și online. Un pre-eveniment și o conferință vor preceda hackatonul. Evenimentele vor reuni profesioniști de la VoxСheck, AIN.UA și alți experți în media și digitalizare pentru a împărtăși cele mai dureroase probleme legate de dezinformare. NATO acționează ca partener al hackatonului.

Cu sprijinul donatorilor internaționali, al corporațiilor tehnologice și al guvernelor, proiectele câștigătoare vor fi dezvoltate în continuare și vor primi sprijin profesional de mentorat timp de o lună după hackathon. Aceasta include acces la rețeaua 1991 de startup-uri, investitori și experți, întâlniri și consultări individuale și suport tehnic. Cele mai bune echipe vor avea, de asemenea, oportunitatea de a lucra cu specialiști de top în domeniu și de a primi beneficii de la partenerii tehnologici.

În plus, lansarea Rețelei digitale ucrainene europene, menită să unească toți profesioniștii din domeniul tehnologiei și ucrainenii care trăiesc astăzi în Uniunea Europeană, va fi anunțată de panelul principal de vorbitori la hackathon.

De ce este important

Invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia a încălcat statul și granițele informaționale ale țării, forajând peisajul media național și global cu arme de propagandă agresivă. Pe lângă protejarea suveranității statului, ucrainenii din întreaga lume și rezidenții din țările europene care susțin Ucraina sunt nevoiți să se apere împotriva dezinformarii și propagandei.

1991 Hackathon: Media este o oportunitate internațională deschisă OSC-urilor, companiilor de tehnologie, startup-urilor, guvernelor și profesioniștilor media. Obiectivul principal al hackatonului este dezvoltarea de produse digitale și tehnologice care pot fi utilizate în continuare de guvern, mass-media, organizații publice, comerciale, noi companii de tehnologie și publicul larg pentru a consuma, procesa, transmite și crea informații ca un produs corect.

Denys Gursky, șeful consiliului de administrație și co-fondator la SocialBoost consideră că inovația poate îmbunătăți piața media și instrumentele sale, aducând sfera la un nivel fundamental nou: 

„Hackathon-ul nostru este creat pentru a ajuta, prin dezvoltarea tehnologiei, să îmbunătățească utilizarea conștientă a media și să dezvolte gândirea critică în audiență. Evenimentul va reuni specialiști atât din Ucraina, cât și din străinătate pentru a mobiliza cât mai multe eforturi. În final, vrem să asistăm la nașterea soluțiilor tehnologice care vor avea potențial global”.

„Cu acest proiect dorim să actualizăm problema dezinformarii, securității cibernetice, mass-media și a informațiilor, să mobilizăm potențialul profesioniștilor și activiștilor digitali ucraineni și europeni care au o anumită expertiză și să menținem reputația Ucrainei ca hub tehnologic modern”, adaugă Viktor. Gursky, CEO și co-fondator la SocialBoost.

Format și detalii

Ucrainenii cunoscători de tehnologie din întreaga lume și rezidenții din țările europene care susțin Ucraina sunt invitați să se reunească și să se alăture hackatonului pentru a-și împărtăși experiențele, pentru a contribui la rezolvarea provocărilor globale de securitate a informațiilor și pentru a coopera cu experți și profesioniști lideri din guvern, piață și societatea civilă.

Participanții sunt invitați să rezolve provocările din următoarele domenii:

  • Algoritmi și instrumente de automatizare
  • Știri în timp real și monitorizare a datelor
  • Educația utilizatorilor
  • Comunicații strategice
  • Date deschise și transparență
  • Big Tech și publicitate responsabilă

1991 Hackathon: Media îi va împuternici pe cei care doresc să aibă un impact și să contribuie la crearea de soluții digitale inovatoare. Criteriile de evaluare sunt actualitatea, inovația, potențialul comercial, prezentarea și posibilitățile de implementare.

Participarea este gratuită. Înregistrările pentru mentori și participanți sunt deschise pe site până pe 20 ianuarie 2023. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul.

1991 Hackathon: Media a fost posibilă prin sprijinul generos al poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). 

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!