Desene animate - Povesti clasice in limba română pentru copii

Bogdan Chirea
0

V-ați surprins copiii urmărind pe YouTube conținut neadecvat sau fără nici o noimă ? Vă mai aduceți aminte de poveștile pentru copii pe care vi le citeau părinții când erați mici ? Există acum versiuni video animante cu poveștile clasice ale copilăriei pe care le poți reda celor mici.

În această pagină am salvat un playlist cu cele mai populare desene animate în limba română cu povești clasice fără mai fie nevoie să le cauți tu pe internet.

Printre poveștile pe care le vei putea urmări împreună cu cei mici se află:

Cenușăreasa

Cenușăreasa este un basm popular ce întrupează elementul de mit al opresiunii nedrepte urmată de triumf și răsplată. Se cunosc mii de variante ale basmului în toată lumea. Personajul principal este o fată tânără ce trăiește într-o situație nefericită, și al cărui noroc se schimbă.

Sarea în bucate

Sarea în bucate este un basm popular din folclorul românesc, cules de Petre Ispirescu. Face parte din colecția Legende sau basmele românilor. Basmul a fost povestit scriitorului de către mama sa la 1840, scris în aprilie 1884 și publicat în 1887, în „Revista Nouă”.

Albă ca zăpada

Albă ca Zăpada este un renumit personaj folcloric de basm popular în multe țări europene, mai ales în versiunea culeasă de Frații Grimm în 1812: „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”. 

Fata babei și fata moșneagului

„Fata babei și fata moșneagului” este un basm scris de Ion Creangă, și publicat în 1 septembrie 1877, în revista Convorbiri literare

Cei trei purceluși

Cei trei purceluși este o poveste despre trei porci care își construiesc casele din diferite materiale. Lupul cel rău pune la pământ primele două căsuțe folosindu-se de suflul său, dar eșuează în a distruge și a treia casă, făcută din cărămidă. 

Capra cu trei iezi

„Capra cu trei iezi” este o poveste-basm scrisă de Ion Creangă și publicată pentru prima dată în revista Convorbiri literare la data de 1 decembrie 1875. Povestea este culeasă din folclorul european și bazată pe basmul Fraților Grimm Lupul și cei șapte iezi, publicat ca parte dintr-o serie de basme în 1812-1815.

Punguța cu doi bani

„Punguța cu doi bani” este o poveste scrisă de Ion Creangă, a cărei ediție originală a fost publicată pentru prima oară în „Convorbiri literare” nr. 10 din 1 ianuarie 1876. Povestea arată în mod simbolic cum se ajunge de la o casă săracă la o casă îmbelșugată.

Scufița roșie

Scufița Roșie este un basm din folclorul european despre o tânără fată și un lup mare și rău. Povestea are mai multe variante. A fost culeasă de folcloristul Charles Perrault și de Frații Grimm. Povestea are numărul 333 în sistemul de clasificare Aarne-Thompson a poveștilor.

Călătoriile lui Gulliver

Călătoriile lui Gulliver engleză Gulliver's Travels este un roman în patru părți, capodoperă a scriitorului anglo-irlandez Jonathan Swift, scris sub pseudonimul de Dr. Lemuel Gulliver, în care fantezia autorului se împletește cu o aspră satiră socială. 

Hänsel și Gretel

Hänsel și Gretel este un basm german, adaptat și publicat de Frații Grimm în 1812. Plasată în Germania medievală, povestea Hänsel și Gretel a fost adaptată în diverse medii, inclusiv în opera Hänsel und Gretel de Engelbert Humperdinck, care a fost reprezentată pentru prima dată în 1893.

Alibaba și cei 40 de hoți

„Ali Baba și cei 40 de hoți” este o poveste ce face parte din seria din O mie și una de nopți. 

Aladin

Aladin, scris și Aladdin este personajul principal al basmului Aladin și lampa fermecată, care face parte din antologia O mie și una de nopți. Conform povestirii orientale, era posesorul unei lămpi fermecate care avea puterea să-i îndeplinească orice dorință. 

Povestea lui Harap-Alb

Povestea lui Harap-Alb este un basm cult scris de Ion Creangă. A apărut în revista Convorbiri literare, la 1 august 1877, apoi a fost publicat în același an în ziarul Timpul de către Mihai Eminescu. 

Acest playlist de povești clasice animate pentru copii se actualizează periodic cu noi povești iar ție îți va fi ușor să redai desenele animate fără mai cauți titluri potrivite pentru ce mici.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!