Grupul media Vice a intrat în faliment

Bogdan Chirea
0
vice media

Vice, un grup media din SUA evaluat la 6 miliarde de dolari, a solicitat protecție împotriva falimentului înainte de o vânzare planificată.

Compania, care a atras cândva atenția Disney, urmează să fie vândută unui consorțiu al creditorilor săi, care include finanțatorul George Soros, pentru 225 de milioane de dolari. Creditorii, care includ și Fortress Investment Group și Monroe Capital, își vor asuma, de asemenea, obligațiile Vice.

Compania ar putea fi în continuare vândută unui terț care este dispus să facă o ofertă mai mare.

Vice a fost una dintre noile organizații de știri care doreau să atingă noile cerințe ale unui grup demografic mai tânăr. Acestea au inclus BuzzFeed News, care a trecut, de asemenea, printr-o prăbușire a valorii sale de piață, și închiderea afacerii de știri BuzzFeed.

Vânzarea de către Vice urmează o serie de pași greșiți financiari. „Acest proces accelerat de vânzare supravegheat de instanță va întări compania și va poziționa Vice pentru o creștere pe termen lung”, au declarat Bruce Dixon și Hozefa Lokhandwala, co-chief executive officer la Vice. „Vom avea o nouă proprietate, o structură de capital simplificată și capacitatea de a opera fără obligațiile moștenite care ne-au împovărat afacerea.”

Acordul este de așteptat să fie finalizat în termen de trei luni.

Un canal Vice TV era disponibil în Regatul Unit și Țările de Jos, dar s-a închis în mai 2021.

Grupul a depus o ofertă de 225 de milioane de dolari, care ar fi acoperită de împrumuturile existente către companie. De asemenea, ar prelua „datorii semnificative” de la Vice după încheierea oricărei tranzacții.

Urmează un proces de vânzare. Creditorii au asigurat un împrumut de 20 de milioane de dolari pentru a continua operarea Vice și apoi, dacă nu apare o ofertă mai bună, grupul care include Fortress și Soros va achiziționa Vice.

Totuși, visele pe care directorii Vice le aveau cândva despre un debut pe bursă sau o vânzare la o evaluare uluitoare au fost șterse. Compania a fost considerată a avea o valoare de 5,7 miliarde de dolari la un moment dat.

Investițiile de la titani media precum Disney și investitori financiari pricepuți precum TPG, care au cheltuit sute de milioane de dolari, vor fi făcute fără valoare din cauza falimentului, cimentând statutul lui Vice printre cele mai notabile pariuri proaste din industria media.

Categorii

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!