Noul spital Medicover din București se alătură spitalelor din grupul Medicover care dețin cea mai avansată tehnologie medicală existentă la ora actuală în lume, prin recenta achiziție a sistemului robotic da Vinci Xi.
Intervențiile de chirurgie robotică vor fi realizate de o echipă medicală cu o vastă experiență operatorie, acoperind un spectru larg de afecțiuni în domeniile urologiei, chirurgiei generale, ginecologiei.
Medicover devine astfel singurul furnizor de servicii medicale din România care pune la dispoziția pacienților săi cea mai avansată tehnologie chirurgicală în trei din spitalele sale multi-disciplinare din țară: la Oradea, Cluj și, începând din iunie, la București. În ultimul an, peste 150 de pacienți au beneficiat de intervenții chirurgicale cu robotul da Vinci în spitalele Medicover din Oradea și Cluj, majoritatea cazurilor tratate fiind din sfera oncologiei și urologiei. Sistemul da Vinci instalat în Spitalul Medicover din București este furnizat de SOFMEDICA.
„Prin această investiție, ducem mai departe angajamentul nostru de a susține expertiza echipelor noastre medicale prin acces la tehnologie avansată care ne permite să abordăm cazuri de mare complexitate, cu precizie și control sporite, astfel încât recuperarea pacienților noștri să fie cât mai ușoară și rapidă”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover Romania.
„Suntem încântați de decizia Medicover de a demara cel de-al treilea program al său de chirurgie robotică daVinci de generația a patra, demonstrând, astfel, dăruirea de neclinitit pentru îmbunătățirea rezultatelor asistenței medicale, pe de o parte, și a experienței pacienților, de cealaltă parte. Această tehnologie de ultimă generație va permite Medicover să se adreseze unui număr mai mare de pacienți, permițându-le, în același timp, chirurgilor să efectueze proceduri complexe cu o precizie și eficiență sporite”, a declarat Evangelos Kalamakis, managing director, SOFMEDICA.
Medicii urologi Dr. Mircea Onaca și Dr. Gheorghe Niță, doi dintre cei mai apreciați specialiști din domeniu, care fac echipă din anul 2014, vor colabora pentru intervențiile robotice din sfera afecțiunilor urologice și uro-oncologice.
Doctorul Bogdan Șerban, medic primar în chirurgie generală, cu peste 17 ani de experiență, va conduce echipa de medici care vor realiza intervenții de chirurgie robotică la noul Spital Medicover din București. Dr. Șerban a efectuat numeroase intervenții în cazuri complexe de cancer de colon și rect, cancer gastric, patologie benignă abdominală și tratamentul herniilor primare și incizionale.
Dr. Mircea Onaca, medic specialist urolog cu naționalitate olandeză, deține peste 22 de ani de experiență în chirurgia laparoscopică și robotică, interval în care a efectuat peste 1.500 de intervenții robotice majore și peste 2.000 de intervenții laparoscopice, activitatea sa desfășurându-se atât în Olanda (expert a doua opinie), cât și în România, fiind responsabil și de instruirea echipelor medicale pentru intervenții robotice.
Dr. Gheorghe Niță, medic primar cu o vastă expertiză în endourologie și în intervenții minim- invazive, a participat, în echipă cu Dr. Onaca, la peste 500 intervenții robotice și laparoscopice, contribuind substanțial la dezvoltarea unui departament de urologie care abordează modern afecțiunile aparatului urinar.
Unele intervenții robotice (cum ar fi reconstrucția intracorporeală robotică a vezicii urinare) sunt efectuate exclusiv în România de această echipă de medici chirurgi.
Primele intervenții chirurgicale cu robotul Da Vinci vor fi realizate în luna iunie în noul Spital Medicover din București, situat pe Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 11 G.
Chirurgia robotică permite medicului chirurg să efectueze intervenții minim-invazive cu ajutorul unui set avansat de instrumente de dimensiuni foarte reduse și cu o vedere tridimensională de înaltă rezoluție HD a câmpului operator și o mărire a imaginii de până la 10x.
Medicul chirurg este cel care operează, folosind consola sistemului Da Vinci. Prin intermediul acesteia, medicul controlează instrumentele robotului, care îi transpun în timp real mișcările. Astfel, este facilitat accesul în zone anatomice înguste, greu accesibile prin abord deschis sau laparoscopic. În acest fel, medicul chirurg are posibilitatea de a explora 3D structurile anatomice cu o precizie milimetrică, putând face mișcări de 540 de grade.
Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ o spitalizare scurtă, risc minim de complicații, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, alături de o siguranță sporită prin acuratețea mai mare a actului chirurgical.
Comentariul va fi postat dupa aprobare