Viasat History pleacă în căutarea istoriei secrete a mongolilor

Bogdan Chirea
0

Războinici, cuceritori, sângeroși, ingenioși, măreți - viața „Hoardei de aur” a lui Genghis Khan ține de legendă. Dar, în ciuda poveștilor, mulți nu știu prea multe despre această dinastie extraordinară care a cucerit lumea, și despre oamenii pe care i-au condus.

Această serie în trei părți folosește cele mai recente cercetări, combinate cu dramatizări spectaculoase, pentru a dezvălui adevărul despre mongoli, explorând călătoria lor extraordinară de la proscriși la împărați, stăpânind peste o suprafață de pământ de patru ori mai mare decât a Imperiului Roman.

Combinând o echipă de actori internaționali, cu acces și sprijin din partea autorităților și specialiștilor chinezi, Istoria secretă a mongolilor dezvăluie lumea incredibilă a mongolilor și relevă realitatea imperiului. Prezentând noi descoperiri, filmate într-un decor spectaculos, investigații științifice și arheologice și dramatizări impresionante și relevante, descoperim adevărul fascinant despre Imperiul care a schimbat lumea pentru totdeauna.

În această serie captivantă și dramatică, cercetăm adânc în istorie pentru a descoperi povestea adevărată a mongolilor, de la puternicul geniu al lui Genghis Khan până la marile clădiri, reforme și moșteniri remarcabile ale succesorilor săi. Vom întâlni cercetători de seamă care lucrează în toată Asia, călătorind prin peisajele extraordinare ale Mongoliei, inclusiv recreând spectaculosul oraș pierdut Xanadu, până la bogatul teritoriu din sudul Chinei și nu numai.

Pe parcursul a trei episoade, serialul va explora povestea mongolilor de la începuturi, până la prăbușirea dinastiei lor. Fiecare episod va combina cele mai recente descoperiri arheologice, reconstrucții CGI și dramatizări spectaculoase. Cu acces unic, peisaje magnifice, povești epice, dezvăluiri arheologice și scene memorabile din viața reală din China și Mongolia de astăzi, aceasta este televiziune istorică inovatoarae, captivantă și informativă.

EPISOADELE:

1. Începuturile – Formarea lui Genghis Khan. 1206-1227 d.Hr. Ascensiunea mongolilor și a vizionarului lor conducător, care a pus bazele unui imperiu care a schimbat lumea.

2. În căutarea lui Xanadu – triumful lui Kublai Khan. 1260-1294 d.Hr. Kublai Khan, nepotul lui Genghis, i-a făcut pe mongoli de neoprit, învingând China din noua sa capitală mongolă magnifică.

3. Sfârșitul Imperiului. 1300-1370 d.Hr. Imperiul mongol a dominat China și o mare parte din Asia și Europa, făcând comerț în întreaga lume. Îi explorăm punctul maxim, și, în cele din urmă, colapsul.

ȘTIAȚI CĂ?

Membrii tribului modern Qongirad – descendenți ai tribului mamei lui Genghis - trăiesc ca nomazi pe câmpiile din Mongolia Interioară, trăind în ger (iurte) și vânând cu aceleași metode pe care le folosea tânărul Genghis în urmă cu 800 de ani.

Calul este încă esențial pentru cultura mongolă astăzi – caii mongoli de rasă pură sunt animale remarcabile, cu o mare putere și rezistență.

Xanadu a fost un loc de o importanță fără egal în istoria Asiei. Ambiția lui Kublai Khan nu s-a oprit la Xanadu. El și-a propus să meargă mai departe decât bunicul său, stăpânind toată China, integrând mongolii nomazi cu chinezii Han care locuiesc mai mult în oraș și întemeind o nouă dinastie chineză - Yuan.

Arhitectura din Xanadu a combinat palate de marmură elaborate în stilul imperial chinezesc cu tabere nomade tradiționale. În Xanadu, Kublai a creat o lume care reflecta credințele tuturor subiecților săi. A construit chiar și o moschee islamică, o biserică creștină și un templu budist. 

Xanadu a fost unul dintre cele două orașe create de Kublai Khan în eforturile sale de a-și extinde controlul spre sud. Al doilea, Dadu (azi Beijing), fusese în mare parte distrus de bunicul său Genghis, așa că Kublai s-a apucat să creeze un nou oraș – stabilind un sistem în care să fie creată o nouă clădire la Beijing pentru fiecare construită în Xanadu. Mongolii au ridicat un nou mega-oraș în Beijing - au construit un uriaș palat central în jurul căruia întreg orașul a fost așezat pe un model de grilă. Acest palat se afla pe același loc care este astăzi ocupat de Orașul Interzis, așa că aspectul modern al Beijingului urmează modelul creat de Kublai Khan.

 

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!