Israelul va construi o legătură prin fibră optică între Europa și Asia

Bogdan Chirea
0

Israelul va construi un cablu de fibră optică de 254 de kilometri între Marea Mediterană și Marea Roșie, creând o legătură continuă între Europa și țările din Golf și Asia, a anunțat Ministerul de Finanțe.

Grupul energetic de stat EAPC va construi cablul de-a lungul traseului unei conducte de petrol pe care o operează în Israel, de la portul mediteranean Ashkelon până la Eilat, în nordul Mării Roșii, a anunțat ministerul într-un comunicat.

Proiectul, a declarat directorul executiv al EAPC, Itzik Levy, „va poziționa Israelul ca un pod terestru de comunicații care leagă țările din Golf și Asia de Europa”.

Cablul se va conecta la cablurile submarine care ajung pe țărmurile Israelului. Acesta va fi disponibil oricărei companii de telecomunicații licențiate în Israel în baza unui contract de închiriere de 25 de ani, a spus ministerul.

EAPC, sau Compania Europe Asia Pipeline, își oferă conducta ca alternativă la Canalul Suez.

Grupurile de mediu l-au numit de multă vreme un pericol și au pus sub semnul întrebării situația de siguranță a companiei. Cel mai important, în 2014, o breșă de conductă a inundat o rezervație naturală deșertică cu 5 milioane de litri de petrol.

Ministerul a spus că instalarea fibrei optice de-a lungul traseului conductei va ajuta la monitorizarea oricăror modificări ale terenului și la detectarea posibilelor scurgeri.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!