Valentin Jucan, ales in conducerea European platform of regulatory authorities

Bogdan Chirea
0

Valentin-Alexandru Jucan, vicepreședintele CNA, a fost ales vicepreședinte EPRA la cea de-a 57-a reuniune a EPRA din 1 iunie 2023 și se alătură pentru prima dată Consiliului EPRA. 

În prezent este vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului din România, deținând gradul de secretar de stat. A fost numit pentru al doilea mandat în această autoritate și are o îndelungată experiență în administrația publică.

Alegerile întregului comitet executiv al EPRA au avut loc în timpul celei de-a 57-a reuniuni EPRA, la 1 iunie 2023, la Oslo.

Adunarea membrilor EPRA a ales-o în unanimitate în calitate de președinte pe Mari Velsand, director la Autoritatea Norvegiană pentru Media (Medietilsynet).

Mari nu este un nume necunoscut: a îndeplinit deja două mandate ca vicepreședinte EPRA. Ea o înlocuiește pe Maria Donde, președinte prin interimar din noiembrie 2022.

Împreună cu Mari, membrii EPRA au ales patru vicepreședinți:

  • Stephanie Comey, director de dezvoltare media la Coimisiún na Meán (CNaM) Irlanda și vicepreședinte EPRA în funcție din 2021;
  • Maria Donde, Head of International Content Policy la Ofcom, Regatul Unit, activă în Consiliul EPRA din 2018;
  • Valentin-Alexandru Jucan, Vicepreședinte, Consiliul Național al Audiovizualului, în România, intră pentru prima dată în CA;
  • Stanislav Matějka, șeful Departamentului de analiză, Consiliul pentru Servicii Media, Slovacia, s-a alăturat și el pentru prima dată în consiliu.

Membrii EPRA au salutat cu căldură noul consiliu ales și le-au urat succes în îndeplinirea misiunilor lor și încurajarea cooperării între autoritățile de reglementare a mass-media.

Comentând, președintele EPRA, Mari Velsand, a declarat: „EPRA are o funcție importantă în sprijinirea schimbului de informații, cunoștințe și know-how între autoritățile naționale de reglementare în domeniul media din Europa. Aceste sarcini sunt mai importante ca niciodată și sunt aşteptăm cu nerăbdare să contribuim împreună cu restul Comitetului Executiv şi cu membrii noştri”.

EPRA a fost înființată în 1995 ca răspuns la necesitatea unei cooperări sporite între autoritățile europene de reglementare. Cu cei 25 de ani de experiență și o rețea solidă de contacte la nivel de lucru, EPRA este cea mai veche și cea mai mare rețea de autorități de reglementare a audiovizualului și este un cadru ideal pentru schimbul de informații, cazuri și bune practici între autoritățile de reglementare a audiovizualului din Europa.

56 de autorități de reglementare din 47 de țări sunt membre EPRA. Comisia Europeană, Consiliul Europei, Observatorul European al Audiovizualului și Biroul Reprezentantului OSCE pentru Libertatea presei sunt observatori permanenți ai Platformei.

EPRA organizează două întâlniri în persoană pe an la invitația unei autorități de reglementare - pe lângă convocarea regulată a grupurilor de lucru online. Următoarea întâlnire EPRA va avea loc în perioada 18-20 octombrie 2023 la București, la invitația Națională a Audiovizualului din România.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!