Sezonul doi al seriei documentare Flavours of Romania este disponibil pe Netflix

Bogdan Chirea
0

Cel de-al doilea sezon din Flavours of  Romania, serialul documentar care promovează cultura, bucătăria și natura țării, filmat în anul 2022, a ajuns pe platforma Netflix.

Serialul este produs și prezentat de Charlie Ottley, care a lucrat anterior la serialul Wild Carpathia și la un documentar despre Delta Dunării, printre altele.

Sezonul al doilea are zece episoade, și reia călătoria prin regiunile istorice ale țării în încercarea de „a surprinde spiritul României cu povești, arome, sunete și aventuri noi”.

Charley Ottley își începe călătoria din casa sa, cumpărată la marginea unei rezervații naturale din munți și pornește la drum spre Covasna, Neamț, Cheile Bicazului, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Bucovina și Vestul Transilvaniei.

Charley se reîntoarce în Delta Dunării și ne oferă un episod spectaculos despre cum poți vizita acest patrimoniu mondial protejat și ne oferă posibilitatea de a vedea cum se desfășoară lucrările de restaurare ale Cazinoului din Constanța.


Charlie Ottley a mai produs documentare precum Wild Carpathia (2011) și Flavours of Romania (2017), care au făcut cunoscute gustul, cultura și natura României în străinătate. Cu toate acestea, Delta Dunării nu este o regiune văzută pentru prima dată prin obiectivele camerei echipei lui Charlie Ottley. Proiectul Dunărea Sălbatică a scos la lumină frumusețea Deltei Dunării pe timp de iarnă, invitând publicul într-o călătorie remarcabilă prin lumea apei fermecată și pe cale de dispariție.

Ceea ce este demn de laudă la proiectele lui Charlie Ottley este că prin aceste documentare care pun în valoare frumusețile României, jurnalistul britanic scoate în evidență și neregulile din țară într-un mod care trage un semnal de alarmă atât autorităților, cât și românilor, încercând să protejeze comorile naționale ale României. .

Cred că este un moment excepțional acum pentru că am avut o perioadă grea cu COVID și acum, în această perioadă, după cum știm, este război, de aceea serialul „Flavors of Romania” va ajuta industria turismului. Nu pot dezvălui prea multe secrete, dar după părerea mea, Delta Dunării este un loc minunat, iar de câte ori descoperi vine cu ceva nou, ceva care te încântă, și sunt o mulțime de povești care nu au fost spuse până acum.

Charlie Ottley

Deși de origine britanică, Charlie Ottley este printre puținii producători de astfel de documentare care au reușit să promoveze România la un nivel atât de înalt. A văzut potențialul turistic al României, iar munca din spatele imaginilor spectaculoase ale României este de aplaudat și încurajat. Fiecare episod al acestor documentare reprezintă o poartă către cunoașterea inimii românești, aromată de tradiții, obiceiuri și locuri ale unei întregi istorii păstrate care așteaptă să fie dezvăluite.

Ambele sezoane ale documentarelor Flavors of Romania sunt disponibile pe platforma Netflix.

Charley spune că s-a încercat extinderea distribuției și în alte țări dar că, din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Într-un interviu recent Charlie a spus că din păcate, emisiunea va fi disponibilă pentru vizionare doar pe Netflix România și Moldova în primă instanță. Totuși își păstrează drepturile de difuzare pentru alte teritorii și lucrează cât poate de mult pentru a-i determina pe alți radiodifuzori interesați să extindă regiunile în care va fi disponibil.

Acesta a fost proiectul cu cele mai multe provocări și plin de satisfacții pe care l-am produs vreodată”, a scris jurnalistul britanic și unul dintre cei mai importanți promotori ai României în lume, pe pagina sa de Facebook.

„Țara asta are enorm de oferit. Mulți părăsesc locuri precum Londra pentru că devine tot mai scump să trăiești acolo, în final nu reușești să economisești bani, ratezi timp pe care l-ai putea petrece cu familia pe care ai lăsat-o în urmă aici, prietenii tăi își trăiesc viața fără tine. Și până la urmă, casa e acolo unde e și inima ta. Sper ca oamenii vor simți asta pentru România. Asta depinde de noi. Trebuie să credem în România și să o dezvoltăm!”, a spus Charlie într-un interviu pentru Rock FM.

Unul dintre motivele pentru care Charlie Ottley iubește România e autenticitatea oamenilor care luptă pentru a păstra tradițiile și portul românesc în viață. Acesta a mărturisit că genul ăsta de atitudine și instinctul de protejare a familiei și a valorilor autohtone e ceva ce n-a mai întâlnit în afara României. 

Mai jos alte trailere din sezonul doi:





Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!