eMag are centru logistic in Budapesta - cine a furnizat soluția de distribuție electrică

Bogdan Chirea
0

Continuând colaborarea cu eMAG - începută la cel mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei al retailerului, situat lângă București - Schneider Electric a furnizat soluția de distribuție electrică pentru noul centru logistic al companiei, de la Budapesta.

Pentru acest proiect, Schneider Electric Romania a lucrat în parteneriat cu Baupartner HU kft, cu care a colaborat, de altfel, și în România, pentru ambele depozite logistice construite de eMag în apropierea Bucureștiului. Schneider Electric Romania a echipat tablourile electrice de joasă tensiune ale depozitului eMAG din Ungaria folosind integral soluții digitale de ultimă generație. 

Și în cazul acestui nou centru logistic eMAG, clădirea are o suprafață impresionantă, de peste 100.000 mp și cerințe specifice de funcționare. Soluțiile propuse de Schneider Electric au răspuns unui set complex de nevoi ale beneficiarului, pornind de la disponibilitatea maximă a energiei electrice și reducerea timpilor de întrerupere, până la monitorizarea consumurilor în vederea reducerii eventualelor pierderi. Depozitul, extrem de tehnologizat, îi permite acum beneficiarului să asigure un timp și mai scurt pentru livrarea comenzilor pe care le primește din partea clienților săi.

„La eMAG inovația joacă un rol extrem de important, iar pentru a putea oferi constant clienților noștri servicii de livrare rapidă și acces la o gamă mare de produse, căutăm să ne înconjurăm de parteneri pe măsură”, spune Daniel Spiridon, eMAG Business Development & Strategy.

Colaborând strâns cu constructorul depozitului, societatea Baupartner HU kft, parte a Grupului de firme Baupartner, și înțelegând valoarea timpului și importanța menținerii costurilor fixe la un nivel cât mai scăzut, Schneider Electric România a valorificat integral performanțele soluției EcoStruxure, inclusiv gradul avansat de digitizare pe care aceasta îl permite. 

”Am ajuns să prețuim tot mai mult în ultima vreme automatizarea și digitalizarea și să le înțelegem beneficiile, nu numai pe cele economice, dar și pe cele care vizează ușurința în utilizare”,  a spus Lucian Enaru, Director General Schneider Electric România, Republica Moldova și Armenia. ”În special pentru asemenea centre logistice, care asigură servicii cu limite de timp drastice, digitizarea instalațiilor electrice este extrem de importantă; aceasta facilitează activitățile de întreținere și reduce riscurile de întreruperi neplanificate în alimentarea cu energie electrică.”

Ca parte a proiectului, Schneider Electric România a furnizat o soluție EcoStruxure de distribuție a energiei electrice, protejată de tablouri electrice PrismaSet, comunicante, asamblate de partenerul companiei, Proenerg Oradea. Arhitectura cuprinde 43 de tablouri comunicante, integrate în sistemul de Building Management furnizat de societatea I Wave Solutions Pitesti, partener EcoExpert al Schneider Electric România. 

“Cunoscând cerințele beneficiarului privind continuitatea în alimentarea cu energie electrică si obiectivele sale de sustenabilitate și eficiență energetică, tablourile electrice au fost prevăzute cu toate noutățile digitale ale Schneider Electric – de la interfețele de comunicație Smartlink la senzorii de energie electrică PowerTag și la cei de temperatură și calitate a aerului, Heat Tag” adaugă Mihaela Gușă, segment manager în cadrul companiei.

”Dispunem în România atât de soluții de ultimă oră, cât și de specialiști, care creează proiecte specifice pentru clienți din orice domeniu și de orice mărime,” a spus Lucian Enaru. ”În acest caz, ne-am bucurat că am putut aduce soluția EcoStruxure Power într-un proiect de asemenea amploare. Câștigurile rezultate din automatizări sunt întotdeauna însemnate, astfel încât, o soluție de complexitate mare, cu implicații puternice în business-ul clientului - atât ca economii cât și prin prisma asigurării continuității operațiunilor - își poate demonstra valoarea într-un mod concret și tangibil.”

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!