Primăria Brașov nu a aprobat încă parteneriatul pentru o nouă ediție Massif Festival

Bogdan Chirea
0

Massif Festival 2024, un al patrulea eveniment din Untold Universe, încă nu are date de organizare, asta deși ar trebui să aibă loc la finalul iernii, dacă ar fi să ne luăm după datele de anul acesta.

Site-ul evenimentului dar și paginile de social media nu oferă nici o informație despre acest aspect ci doar răspunsuri evazive care nu neagă anularea evenimentului.

Motivele sunt de ordin politic, altfel spus, parteneriatul pentru Massif 2024 a fost respins de aleșii locali ai municipiului Brașov, în ședința de plen prelungită ce a avut loc pe 29 septembrie. Informația a fost oferită de Radio Brașov.

Votul negativ a fost dat după ce viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu, a solicitat amânarea proiectului. Cum ședințele de consiliu au loc lunar, se așteaptă un vot în ședința ordinară din luna octombrie.

Amânarea proiectului a fost cerută pentru a avea discuţii cu organizatorii evenimentului, după ce, a afirmat el, la ediția din acest an, Primăria Braşov a fost amendată de Garda de Mediu pentru distrugerea suprafeței înierbate și pentru că au fost tăiați arbori.

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, inițiatorul proiectului, nu a fost de accord cu amânarea lui, astfel că, la momentul votului de aprobare, majoritatea consilierilor locali a votat împotrivă.

Massif, prima ediție, a avut loc în Poiana Brașov, la începutul lunii martie.

Pe pagina de internet a Primăriei Brașov nu apare însă nici un proiect de hotărâre care să facă referire la parteneriatul dintre Primăria Brașov și cei de la Untold Universe. Pe 24 octombrie 2023 va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local, fără să fie inclus un proiect de hotărâre care să facă referire la Massif. 

Nu este clar dacă proiectul va fi inclus iar pe o listă extinsă în ședința din 25 octombrie sau dacă va avea loc și o ședință ordinară la finalul lunii octombrie.

Bugetul primei ediţii a Festivalului Massif, care a avut loc între 3 – 5 martie 2023 în Poiana Braşov, s-a ridicat la 3,5 milioane de euro. 

„Iniţial, bugetul estimat era de 3 milioane de euro, dar acesta a crescut, având în vedere costurile suplimentare apărute pe parcurs, de la care noi nu am facut niciun rabat, punând experienţa participanţilor pe primul loc. Un astfel de exemplu este sistemul portafloor cu care am acoperit întreaga suprafaţă a festivalului şi care a apărut ca o nevoie datorată topirii zăpezii”, a declarat Edy Chereji, organizatorul festivalului, într-un răspuns pentru BizBraşov.ro.

Acesta a precizat că la prima ediţie a festivalului nu s-a pus problema obţinerii unui profit în urma festivalului, „dar noi construim evenimente pe termen lung, iar din anii următori ne aşteptăm să obţinem şi un câştig”. „Dacă ne uităm la istoricul Untold şi Neversea, undeva începând cu ediţia a treia am putut vorbi de sustenabilitate financiară. Dar asta nu ne sperie în niciun fel, noi investim pe termen lung şi înţelegem că un aftel de proiect are nevoie de timp pentru a se autosusţine, cu atât mai mult cu cât noi facem totul la cel mai înalt nivel”.

Cele mai scumpe prezenţe la festival au  fost artiştii internaţionali de top cum ar fi Dimitri Vegas, Quintino, Kadebostany şi Morten, a spus Chereji, fără a face publice onorariile achitate.

A doua ediţie a Massif ar urma să aibă loc în 2024, a mai spus Chereji, organizatorii explorând posibilitatea ca evenimentul să aibă loc tot la sfârşit de februarie – început de martie.

Organizatorii iau în calcul, chiar de la următoarea ediţie, extinderea perioadei de desfăşurare de la 3 la 4 zile sau chiar mai multe, prin organizarea altor activităţi care să se întâmple înainte sau după festival.

Până la aprobarea parteneriatului, Untold Universe a anunțat deja datele pentru Untold Dubai, Neversea 2024 și Untold 2024, pentru care s-au și vândut deja bilete.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!