În abordarea multidisciplinară a cancerului, a doua cauză de deces din România, după bolile cardiovasculare, radioterapia este o parte esențială din tratamentul pacientului oncologic, peste 50-60 la sută dintre persoanele cu cancer având indicație pentru radioterapie, ca parte a planului de tratament. La Ovidius Clinical Hospital - OCH, cel mai mare spital privat din Sud-Estul României, radioterapia respectă cele mai înalte standarde de calitate și oferă rezultate excelente datorită acceleratorului Halcyon, o tehnologie revoluționară în domeniul radioterapiei.
În cadrul Ovidius Clinical Hospital, abordarea în tratamentul pacienților este una multidisciplinară și centrul se mândrește cu o echipă de profesioniști dedicați care se ocupă în mod colectiv de fiecare pacient și de lupta sa împotriva bolii.
Aici, conceptul de îngrijire nu se rezumă la un singur domeniu medical, ci presupune colaborarea a numeroși specialiști din diferite ramuri ale medicinei. Un aspect esențial în acest demers este disponibilitatea unui navigator medical, care oferă îndrumare și asistență în ceea ce privește traseul oncologic și de radioterapie. OCH se diferențiază astfel prin oferirea unei game complete de servicii medicale și prin concentrarea pe tratamentul holistic al pacienților, reafirmându-și angajamentul pentru calitatea și excelența în îngrijirea medicală.
Radioterapia acționează asupra celulelor canceroase, distrugându-le sau încetinindu-le creșterea prin deteriorarea ADN-ului. Celulele deteriorate sunt apoi eliminate de către organism. Acest tip de tratament poate fi folosit în stadiile incipiente ale cancerului, în cazul în care boala s-a răspândit, sau în scop paliativ pentru a ameliora simptomele atunci când vindecarea nu mai este posibilă și pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.
Cel mai comun tip de radioterapie implică utilizarea unui accelerator liniar care direcționează radiațiile către tumoarea canceroasă, permițându-le să penetreze corpul. Radioterapia poate fi administrată înainte, în timpul sau după alte tratamente împotriva cancerului, cum ar fi chimioterapia, chirurgia, imunoterapia, dar poate fi și un tratament independent. Aceasta ajută la reducerea șanselor de multiplicare a celulelor canceroase sau la ameliorarea simptomelor cauzate de boală. Radioterapia se administrează în principal extern, dar există situații în care se poate opta pentru administrarea internă.
”Halcyon este o platformă de radioterapie cu intensitate modulată și terapie cu arc volumetric ghidată prin imagini, care este de până la patru ori mai rapidă decât tehnologia standard. Un aspect important este că pacientul poate intra și ieși din Centrul de Radioterapie Ovidius în doar 15 minute, ceea ce include pregătirea, procedura de radioterapie și plecarea acasă. Este esențial de menționat că această abordare revoluționară este disponibilă gratuit la OCH. Radioterapia este un serviciu gratuit pentru toți pacienții asigurați, iar cei care provin din afara zonei Ovidiu-Constanța au asigurată cazarea de către spital. În plus, pacienții cu cancer și comorbidități sau stări de sănătate instabile găsesc toate serviciile medicale de care au nevoie într-un singur loc, iar aceste servicii conexe îngrijirii pacientului oncologic sunt, de asemenea, gratuite", a declarat dr. Virgil Sivoglo, specialist în radioterapie la OCH, care timp de două decenii, a fost medic în centre medicale de top din Marea Britanie și a făcut parte din echipe medicale oncologice renumite, care au tratat tumori mamare, ginecologice, urologice, pulmonare sau colorectale, atât prin chimioterapie, cât și prin radioterapie.
OCH este primul Centru de Referință Siemens Healthineers din România. Acest statut acordat de liderul mondial în echipamente medicale recunoaște capacitățile spitalului, atât în ceea ce privește echipamentele medicale, cât și operațiile cu tehnologie de ultimă generație, precum și calitatea serviciilor medicale oferite și nivelul înalt de profesionalism al medicilor și personalului OCH.
Acceleratorul Halcyon este la vârful tehnologiei în radioterapie, concentrându-se pe confortul pacientului și este oferit gratuit la OCH. Comisia Oncologică și secția clinică de oncologie de la OCH sunt conduse de Prof. Univ. Dr. Laura Mazilu, iar comisia oncologică oferă răspunsuri la dosarele medicale ale pacienților în maxim 72 de ore.
Comentariul va fi postat dupa aprobare