Într-un articol difuzat de posturile de televiziune deținute, Prima TV și Prima News, Adrian Tomşa, patronul Clever Media Network oferă detalii despre acordul de preluare ale Telekom Mobile România.
Quantum Project, companie de proiect controlată de antreprenorul român Adrian Tomşa, anunţă că a semnat cu OTE, companie de telecomunicaţii subsidiară a Deutsche Telekom, un acord angajant cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni de 99,9999994% deţinut la Telekom România Mobile Communications. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea tuturor aprobărilor necesare de la instituţiile Statului Român competente, în paralel cu definitivarea termenilor documentului.
În cursul zilei de 21.11.2023, tranzacţia a fost anunţată oficial de OTE la Bursa de Valori de la Atena (ATHEX), conform procedurilor legal ).
„Avem încredere că instituţiile Statului Român vor analiza favorabil cât mai curând această tranzacţie, toate documentele necesare fiind deja depuse în acest sens. Menţinerea companiei Telekom România Mobile Communications ca jucător distinct în piaţă, fără a fi absorbită de niciunul dintre celelalte grupuri de telecomunicaţii prezente pe piaţa românească, va permite conservarea unui mediu de piaţă competitiv, în beneficiul tuturor utilizatorilor din România“, a afirmat Adrian Tomşa.
Tranzacția este a treia încercare de cumpărare a Telekom Mobile, anterioarele propuneri fiind respinse de statul român.
Numărul mare de investitori interesaţi de preluarea companiei operată de OTE în ultimii ani certifică potenţialul acesteia. Antreprenorii români implicaţi în proiectul Quantum Project intenţionează să construiască şi să consolideze un brand puternic, 100% românesc, dedicat exclusiv clienţilor autohtoni.
,,Interesul faţă de Telekom România Mobile Communications exprimat de mai mulţi investitori în ultimii ani nu face decât să demonstreze şi să întărească potenţialul companiei şi al pieţei de telecomunicaţii din România. Odată finalizată achiziţia vom iniţia procesul de transformare a companiei într-un operator local, dinamic, sigur, dedicat tuturor clienţilor rezidenţiali autohtoni şi care, în acelaşi timp, să ofere suport pentru marile proiecte naţionale de digitalizare de care România are mare nevoie. Prin preluarea acestor operaţiuni vom dezvolta un proiect 100% românesc de succes, cu speranţa că acest model va da încredere şi va fi un exemplu pentru spiritul antreprenorial românesc. Cu această ocazie, aş dori să le mulţumesc tuturor partenerilor noştri din proiect cu ajutorul cărora vom face posibilă această tranzacţie”, a completat Adrian Tomşa.
Telekom România Mobile Communications S.A. este o companie de telefonie mobilă ce operează în România sub marca comună Telekom.ro, care este deţinut de OTE, la rândul lui deţinut de Deutsche Telekom. Subsidiară a grupului Deutsche Telekom, compania de telecomunicaţii Telekom România Mobile oferă românilor servicii de telefonie mobilă după ce serviciile fixe au fost preluate de cei de la Orange. La sfârşitul celui de-al treilea trimestru din 2023, Telekom Romania Mobile avea 1.883.000 milioane de abonaţi şi 2.016.000 milioane de utilizatori prepaid.
Clujeanul Adrian Tomșa controlează Grupul Clever, unul dintre cei mai importanți jucători din piața media românească.
Adrian Tomșa deține, potrivit datelor prezentate de economedia.ro, Quantum Projects SRL prin intermediul ATTP Telecommunication SRL. Totodată, Adrian Tomșa deține și 90% din Clever Media Network, alături de Maria Nicoară (10%), mama lui Orlando Nicoară, fost șef la Mediafax Group. Clever Media deţine posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV. Orlando Nicoară este co-fondator la profit.ro.
Tomșa mai deține și 49,62% din eAd Interactive, firma care a cumpărat drepturile TV pentru Liga 1 până în 2024, unde director este tot Orlando Nicoară.
În 2019, Adrian Tomșa a preluat Prima TV de la Cristian Burci, patronul Adevărul, plătind 5 milioane de euro pentru postul TV.
Presa locală din Bihor scrie că Adrian Tomșa este un apropiat al patronului Digi / RCS&RDS, Zoltan Teszari.
Comentariul va fi postat dupa aprobare