Samsung România a anunțat cele 25 de proiecte selectate pentru a participa în cea de-a doua etapă a competiției naționale Solve for Tomorrow pentru elevii de liceu.
După ce în primele două ediții au fost înregistrate peste 600 de idei inovatoare, în cadrul celei de-a treia ediții, 313 proiecte au fost înscrise. Dintre acestea, 212 proiecte au fost înscrise în echipă, în timp ce 101 au fost înscrieri individuale. În ceea ce privește categoriile de concurs, categoria în care au fost înscrise cele mai multe proiecte a fost Mediul Înconjurător, cu 109 proiecte, urmată de categoria Educație cu 98 de proiecte. În categoria Dezvoltare Sustenabilă au fost înscrise 68 de proiecte, iar în Diversitate și Incluziune Socială 38 de proiecte.
Proiectele au fost jurizate pe baza unor criterii atent definite:
• justificarea nevoii pe care participantul dorește să o adreseze,
• justificarea soluției propuse în raport cu nevoia identificată,
• abordarea inovatoare și realistă, precum și
• modul în care este valorificată utilizarea tehnologiei în cadrul soluției propuse.
Juriul celei de-a treia ediții Solve for Tomorrow este format din Marinica Stoian (Inspector General în cadrul Ministerului Educației), Simona Panait (Marketing Director România și Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics), Loredana Poenaru (Education Director, Junior Achievement România), Oana Bulexa (Managing Director MSL The Practice), Sorin Sfetcu (Industry Manager Google România) și Vlad Craioveanu (CEO Impact Hub Bucharest).
„Generația Z se remarcă prin implicarea activă în combaterea schimbărilor climatice, promovarea diversității și incluziunii sociale, dar și prin creativitatea lor în abordarea problemelor care afectează bunăstarea societății. Obiectivul competiției Solve for Tomorrow este acela de a încuraja tinerii să producă schimbarea pe care și-o propun, iar noi, cei din cadrul Samsung, ne bucurăm să facem împreună cu ei pașii către schimbare. Solve for Tomorrow este o competiție unică, dezvoltată pe baza expertizei globale pe care o are compania noastră și îmbinată cu know-how-ul local. Suntem încântați să împărtășim din experința noastră și să încurajăm și anul acesta tinerii să fie îndrăzneți și să transforme lumea, idee cu idee.”, Simona Panait, Marketing Director România și Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics.
În etapa a II-a a competiției, participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate de Samsung România în parteneriat cu Junior Achievement România și vor învăța despre Sustainable Design Thinking, o metodă ce aduce împreună ideile creative, gândirea inovatoare și soluțiile îndrăznețe pentru a produce o schimbare în societate.
“Solve for Tomorrow ne creează și în acest an ocazia de a-i descoperi pe acei tineri determinați să contribuie la un mâine mai sustenabil și la dezvoltarea unor comunități responsabile și incluzive. Cele 25 de proiecte selectate pentru etapa a doua ne-au impresionat prin gradul de complexitate, originalitatea modului de utilizare a tehnologiei, dar și prin diversitatea problemelor sociale pe care tinerii le-au vizat prin ideile propuse.”, Loredana Poenaru, Education Director Junior Achievement România.
Calendarul competiției Solve for Tomorrow 2023 - 2024, etapa a II-a:
- Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a pe site-ul competiției – 20 noiembrie 2023
- Validarea participanților selectați pentru etapa a II-a – 20-24 noiembrie 2023
- Desfășurarea atelierelor de Design Thinking – online – 27 noiembrie – 14 decembrie 2023
- Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor în Competiție – online – 28 noiembrie – 20 decembrie 2023
- Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat – online – 15-22 ianuarie 2024Desfășurarea sesiunilor de mentorat – online
• Sesiunea I: 11 – 15 decembrie 2023
• Sesiunea II: 29 ianuarie – 7 februarie 2024
- Eveniment Demo Day – online – 22 februarie 2024
- Finala Competiției – eveniment hibrid – 29 februarie 2024
Comentariul va fi postat dupa aprobare