Poliția din Regatul Unit investighează un caz istoric al unui presupus viol într-un joc de realitate virtuală, după ce o adolescentă a fost "agresată sexual" de un grup de străini în metaversul online.
Victima, purtând un set de realitate virtuală, nu a suferit vătămări fizice, deoarece nu a avut loc nicio agresiune fizică.
Detaliile suplimentare despre caz au fost păstrate confidențiale pentru a proteja copilul, din cauza îngrijorărilor că urmărirea unei acțiuni legale pentru agresiunea online ar putea să nu fie fezabilă.
Deși reclamanta nu a suferit vătămări fizice, surse din poliție spun că ea ar putea fi suferit traume comparabile cu cele ale unei victime reale de viol.
"Există un impact emoțional și psihologic asupra victimei care este pe termen lung, în comparație cu orice vătămări fizice", a declarat un ofițer superior pentru Daily Mail.
Cu toate acestea, autoritățile britanice se tem că procesul în baza legilor existente, care definesc agresiunea sexuală ca "atingere fizică" neconsensuală într-un mod sexual, ar putea fi imposibil.
Investigația a fost criticată de cei care se întreabă dacă poliția ar trebui să își aloce timpul și resursele limitate pentru a investiga infracțiunile din metavers, în timp ce cazurile de viol în persoană continuă să crească.
Potrivit Rape Crisis England & Wales, între iulie 2022 și iunie 2023, au fost înregistrate 68.109 violuri de către poliție, iar până la sfârșitul acelor 12 luni, au fost aduse acuzații în doar 2,2% (1.498) din cazuri.
Cu toate acestea, Secretarul de Stat pentru Interne al Regatului Unit, James Cleverly, s-a alăturat investigației în curs.
"Știu că este ușor să respingem aceasta ca fiind nefiind reală, dar întregul scop al acestor medii virtuale este că sunt extrem de immersive", a declarat Cleverly pentru LBC.
Subliniind faptul că victima afectată este un minor care a suferit traumă sexuală, politicianul înalt a afirmat că "va avea un efect psihologic foarte semnificativ și ar trebui să fim foarte, foarte atenți să nu minimalizăm acest lucru".
Cleverly a adăugat și că: "Este important să ne dăm seama că cineva dispus să supună un copil unei traume de genul acesta digitală ar putea foarte bine să fie cineva care să facă lucruri teribile și în lumea fizică".
Comentariul va fi postat dupa aprobare