Postul german Deutsche Welle nu mai emite în limba germană

Bogdan Chirea
0

De la începutul anului postul de televiziune german Deutsche Welle nu mai emite în limba germană. Decizia de a închide versiunea germană a postului a fost luată încă din luna martie a anului 2023 din rațiuni economice.

"Nu vom mai difuza programe liniare în germană după schimbare, ci vom oferi conținut singular pe platformele digitale", a declarat un purtător de cuvânt al DW. 

Cu pachetul de măsuri ca parte a planificării bugetare pentru 2024, conducerea trustului dorește să stimuleze transformarea digitală a serviciului internațional german. Printre acestea se numără economii, redistribuiri de buget de la ofertele lineare la cele digitale și la limbile regionale, precum și investiții în medii de lucru digitale.

Potrivit lui Limbourg, doar aproximativ 250.000 de persoane din întreaga lume folosesc în mod regulat canalul TV în limba germană. "Acest lucru înseamnă că utilizarea este în afara oricărui raport cu efortul considerabil pe care trebuie să-l depunem în canal." A adăugat că potențialul ofertei TV lineare în germană este "foarte mic" oricum, indiferent de resursele financiare. În același timp, Limbourg a subliniat că oferta TV în limba germană va fi continuată ca o "ofertă digitală multimedia" și nu va "pierde nimic din diversitatea sa".

Privind pachetul de măsuri, Limbourg a atras atenția asupra responsabilității de a utiliza bugetul disponibil al radiodifuzorului cât mai eficient posibil. "Trebuie să luăm niște decizii de precauție pentru a nu ne afla într-o situație infinit mai dificilă în 2024. În același timp, trebuie să răspundem transformării digitale extrem de dinamice, care ne pune în fața unei provocări majore pe piețele media internaționale. Grupurile țintă foarte tinere, obișnuite cu tehnologia digitală, nu numai în Africa și Asia, se informează în primul rând prin oferte digitale. Mai ales în Rusia, Ucraina și Europa de Est, informațiile obiective sunt de o importanță enormă pentru oamenii pe care îi putem ajunge cel mai bine prin canale digitale."

Limbourg a subliniat că DW va face economii nu doar în programare, ci și în toate celelalte domenii ale companiei. De exemplu, investițiile în tehnologie vor fi, de asemenea, reduse, proiectele de infrastructură de construcții vor fi tăiate, costurile de difuzare vor fi reduse, în timp ce se vor examina și alte oportunități de economisire în toate direcțiile.

Postul german Deutsche Welle emite acum în format LIVE TV doar în versiunea în limba engleză. Versiunea în această limbă a fost înlocuită deja de operatorul telecom RCS-RDS (DIGI), care avea în grila versiunea în limba germană. Postul de televiziune se regăsește în grilele de programe ale principalilor furnizori de televiziune prin cablu din România.

Deutsche Welle are și un portal de informații și știri în limba română iar o parte din programele sale speciale în limba română au fost difuzate si de diferite posturi de televiziune din România. Site-ul său oferă, de asemenea, o selecție de clipuri video în limba română. 

Conținut în limba germană se regăsește în format video pe site dar și pe canalul de Youtube al postului. Tot pe Youtube se poate urmări LIVE și transmisia postului DW News.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!