Bitcoin atinge un record de peste 72.000 de dolari

Bogdan Chirea
0

Bitcoin a atins luni un record de peste 72.000 de dolari, în condițiile în care creșterea celei mai mari criptomonede nu a dat semne de încetinire.

Bitcoin a crescut ultima dată cu 4,4%, la 72.649 de dolari, după ce a ajuns până la 72.739 de dolari.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a fost stimulată de o avalanșă de bani în noile fonduri tranzacționate la bursă Bitcoin spot și de speranțele că Rezerva Federală va reduce în curând ratele dobânzilor.

"Creșterea recentă a valorii Bitcoin ... subliniază puterea și rezistența remarcabile ale principalei criptomonede. Această realizare nu numai că marchează o etapă importantă, dar reflectă și încrederea și cererea continuă de pe piață", au declarat analiștii Bitfinex într-o notă de cercetare.

Fluxurile de capital în cele mai mari 10 fonduri tranzacționate la bursă de Bitcoin spot din SUA au scăzut la minimul ultimelor două săptămâni în săptămâna de până la 8 martie, dar au ajuns totuși la aproape 2 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

"Bitcoin a început săptămâna cu o ascensiune, trăgând cu el în sus restul spațiului criptomonedelor", a declarat Nick Cawley, strategul DailyFX.

Oferta de bitcoin, care este limitată la 21 de milioane de jetoane, urmează să se restrângă în aprilie, când va avea loc așa-numitul eveniment de "înjumătățire".

La fiecare patru ani, rata de introducere în circulație a noilor rezerve, precum și recompensa pentru minerii de criptomonede se înjumătățește, ceea ce tinde să susțină prețul.

Având în vedere că bitcoin are mai puțin de două decenii ca activ financiar, predicția traiectoriei prețului său rămâne extrem de dificilă. La doar câteva luni după ce exuberanța retailerilor a ajutat bitcoin să atingă recordul anterior, în noiembrie 2021, criptomoneda s-a prăbușit, luând cu ea jumătate din industria criptografică.

Autoritatea de supraveghere financiară a Marii Britanii a devenit luni cel mai recent organism de reglementare care a deschis calea pentru produsele de tranzacționare a activelor digitale, după ce a declarat luni că va permite de acum înainte ca bursele de investiții recunoscute să lanseze titluri tranzacționate pe bursă cu suport criptografic.

Autoritatea de reglementare britanică a precizat că aceste produse vor fi disponibile doar pentru investitorii profesioniști, cum ar fi firmele de investiții și instituțiile de credit autorizate să opereze pe piețele financiare, a precizat Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) într-un comunicat.

FCA a avertizat că notele tranzacționate la bursă (ETN) cripto - obligațiuni emise de instituții financiare care urmăresc performanța activelor suport - ar putea dăuna investitorilor de retail.

Cu toate acestea, cererea este în creștere în întreaga comunitate investițională.

Managerii de active dețin acum cea mai mare poziție optimistă înregistrată vreodată în contractele futures pe bitcoin, arată datele săptămânale ale Comisiei americane pentru tranzacționarea contractelor futures pe mărfuri.

În săptămâna de până la 5 martie, poziția netă lungă deținută de administratorii de active - interpretată de obicei ca acoperind deținerile investitorilor instituționali, cum ar fi fondurile mutuale și fondurile de pensii - a crescut la 15.531 de loturi, în valoare de 5,5 miliarde de dolari, pe baza prețului actual al bitcoin.

Ether a crescut cu 3,97%, până la 4.062,07 dolari, aproximativ cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. Speculațiile potrivit cărora autoritățile de reglementare din SUA ar putea aproba listarea ETF-urilor spot de eter în acest an au determinat creșterea prețului cu 75% în acest an.

În ceea ce privește acțiunile cripto, acțiunile Coinbaseau crescut cu 2,8%, în timp ce minerii cripto Riot Platforms și Marathon Digital au scăzut cu 2,2% și, respectiv, cu 6,1%.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!