Schneider Electric, liderul în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, a anunțat introducerea unor noi funcții automate de raportare a sustenabilității bazate pe modele în cadrul soluției sale premiate – software-ul de management al infrastructurii centrelor de date EcoStruxure IT (DCIM).
Această lansare a venit după trei ani de investiții strategice și de testare și dezvoltare riguroasă, ca parte a Programului Green IT al Schneider Electric, condus de Elizabeth Hackenson, Chief Information Officer Schneider Electric.
Disponibile pentru toți utilizatorii EcoStruxure IT începând cu luna aprilie, funcțiile noi, îmbunătățite, de raportare valorifică 20 de ani de experiență în materie de sustenabilitate, reglementări, centre de date și dezvoltare de software, alături de machine learning avansat. Clienții vor avea acces la un set nou de capabilități de raportare, care în mod tradițional necesitau o înțelegere profundă a metodelor manuale de calcul al datelor.
Spre deosebire de orice este disponibil pe piață, noul model oferă clienților un motor de raportare rapid, intuitiv și simplu de utilizat, care ajută la îndeplinirea cerințelor de reglementare iminente, inclusiv Directiva Europeană privind Eficiența Energetică (EED). Funcțiile sale depășesc cu mult cerințele EED, asigurându-se că toți clienții pot măsura și datele istorice și pe cele în timp real ale performanțelor energetice ale centrelor lor de date raportate la toate etaloanele specificate în Cartea albă 67 a Schneider Electric.
Software-ul EcoStruxure IT le permite deținătorilor și operatorilor de centre de date să măsoare și să raporteze performanța pe baza datelor istorice și a analizei tendințelor, combinând-o cu inteligența artificială (AI) și monitorizarea în timp real, pentru a genera informații utile pentru un plus de sustenabilitate. Cu noua funcție de descărcare, organizațiile pot cuantifica și raporta rapid, printr-un simplu click, eliminând sarcinile manuale laborioase și făcând mai rapidă și mai ușoară valorificarea puterii datelor pentru a reduce impactul asupra mediului al centrelor lor de date.
Beneficiile cheie includ:
• Calcularea și urmărirea PUE per loc/cameră, în timp, cu metodologia CEN/CENLEC 50600-4-2.
• Utilizarea modelelor de analiză a datelor și stocului de date bazat pe cloud pentru a simplifica raportarea PUE.
• Raportarea consumului curent de energie per cameră și raportarea tendințelor istorice.
• Modalitate de raportare de tip „click” pentru reglementări.
• Observarea tendințelor de-a lungul timpului pentru diferite centre de date și medii IT distribuite.
• Permite clienților să acceseze și să manipuleze în siguranță datele lor în aplicația lor preferată, prin integrare cu terții și prin exportul de date.
„La Schneider Electric, recunoaștem că sustenabilitatea este o un process de durată și, în ultimii trei ani, ne-am mărit investițiile pentru a dezvolta noi caracteristici software care permit clienților noștri să opereze o infrastructură IT rezistentă, sigură și sustenabilă mai simplu și mai rapid”, a declarat Kevin Brown, Senior Vice President, EcoStruxure IT, Schneider Electric. „Noile capabilități de raportare incluse în EcoStruxure IT au fost testate și adoptate de propria noastră organizație și vor permite clienților să transforme date complexe în informații relevante și să raporteze valorile cheie de sustenabilitate.”
Comentariul va fi postat dupa aprobare