Universitatea din Pisa se bazează pe Vertiv pentru extinderea capacității infrastructurii de date

Bogdan Chirea
0

Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a fost selectat de Universitatea din Pisa pentru a-și extinde infrastructura existentă a centrului de date și pentru a furniza echipamentele de alimentare și răcire cu lichid necesare pentru a satisface noile cerințe ale sistemelor de procesare de înaltă performanță și pentru a menține un nivel ridicat de flexibilitate operațională.

Universitatea din Pisa, fondată în 1343, este una dintre cele mai vechi și mai prestigioase universități din Italia și Europa. Este organizată în 20 de departamente, care includ umanistică, științe și informatică, cu aproximativ 50.000 de studenți înscriși la diferite nivele de studiu. 

Universitatea avea deja trei centre de date în oraș pentru a sprijini activitățile de predare și cercetare și trebuia să îmbunătățească în continuare infrastructura pentru a oferi o mai mare eficiență și agilitate. În 2016, Universitatea din Pisa a demarat un proiect de dezvoltare a unui nou centru de date numit „The Green Data Center” (Centrul de date verde). 

Vertiv a fost ales pentru a furniza infrastructura critică de alimentare și de răcire, iar implementarea cu succes a proiectului a condus la o relație tehnică și strategică puternică cu Universitatea. Mai recent, Universitatea a apelat la Vertiv pentru a extinde acest centru de date și a susține cerințele de infrastructură ale aplicațiilor de procesare de înaltă performanță.

„Obiectivul principal al proiectului nostru cunoscut sub numele de „ The Hybrid Green Data Centre Expansion” a fost acela de a folosi aripa disponibilă a clădirii, păstrând în același timp designul original și interfața cu utilizatorul intacte”, a declarat Maurizio Davini, CTO la Universitatea din Pisa. „De asemenea, trebuia să integrăm noi elemente tehnologice care să contribuie la satisfacerea cerințelor tot mai mari de procesare de înaltă performanță, oferind în același timp o flexibilitate operațională excelentă. Cerințele au fost îndeplinite pe deplin de către Vertiv, ceea ce ne-a permis să menținem sub control costurile cu energia pentru o gestionare eficientă a noului nostru centru de date.”

„Adoptarea tot mai mare a aplicațiilor de înaltă densitate și AI necesită strategii inovatoare de infrastructură”, a declarat Giordano (Gio) Albertazzi, CEO la Vertiv. „Soluțiile Vertiv, inclusiv răcirea cu lichid pentru aplicații direct-to-chip și sistemele de energie de înaltă densitate, vor oferi Universității din Pisa capacitatea de care are nevoie pentru a sprijini o procesarea ulterioară și cercetarea generațiilor viitoare de studenți.”

Vertiv a furnizat o combinație de soluții de alimentare, răcire, rack, rețele și service, inclusiv patru soluții de izolare fizică a coridoarelor calde și reci -Vertiv™ DCC. În ceea ce privește răcirea, soluția hibridă include douăzeci de unități de răcire intercalate între rackuri Vertiv™ Liebert® CRV și două sisteme de răcire Vertiv™ Liebert® PDX-PI cu expansiune directă montate pe podea, cu compresoare cu viteză variabilă, precum și trei unități de răcire cu lichid Vertiv™ Liebert® XDU, care controlează temperatura și debitul agentului frigorific către servere într-o aplicație direct-to-chip.

Vertiv a furnizat, de asemenea, mai multe soluții de alimentare, inclusiv două sisteme UPS și baterii VRLA Vertiv™ Liebert® APM 500 kVA, opt tablouri de distribuție electrică Vertiv™ Liebert® RXA, o soluție prefabricată Vertiv™ Power Module de 400 kW, 76 PDU-uri (unitate de distribuție a energiei) cu control de la distanță pentru fiecare priză de alimentare Vertiv™ Geist™ și 38 de rack-uri Vertiv™ VR. În special, modulul extern Vertiv Power a permis extinderea centrului de date, în ciuda constrângerilor de spațiu din clădire. Vertiv a oferit o soluție la cheie, gestionând furnizorii și subcontractorii pentru a completa spațiul interior cu sisteme de detectie și stingere a incendiilor, în timp ce un grup electrogen extern de 630 kW a fost integrat cu modulul extern Vertiv Power.

Vertiv a oferit, de asemenea, servicii de consultanță, proiectare, instalare și punere în funcțiune, inclusiv integrarea software-ului de monitorizare Vertiv™ Environet™ Alert, care permite clientului să monitorizeze de la distanță întreaga infrastructură.

„Pe baza nevoilor evidențiate, am sugerat Universității din Pisa să adopte sistemele de răcire cu lichid Liebert® XDU și apoi am creat coridoare hibride personalizate, care integrează atât echipamente răcite cu aer, cât și noi echipamente răcite cu lichid”, a declarat Andrea Faeti, director de vânzări pentru conturile de întreprindere din Italia la Vertiv. „Infrastructura hidraulică a fost extinsă, permițând unităților de răcire instalate anterior să furnizeze apă răcită noilor echipamente ale centrului de date. În plus, constrângerile de spațiu ne-au determinat să proiectăm un Vertiv Power Module extern personalizat pentru specificul locației. Soluția a fost completată cu serviciul nostru de monitorizare care oferă vizibilitate și control în timp real a întregii infrastructuri a centrului de date.”

Printre principalele beneficii oferite de soluțiile Vertiv nou implementate se numără implementarea răcirii cu lichid în centrele de date existente răcite cu aer. Combinarea răcirii cu aer și lichid este una dintre cele mai recente tendințe în managementul termic, pentru a permite utilizarea redusă a energiei pentru capacități mai mari de răcire. În cele din urmă, noua infrastructură oferă o serie de beneficii, cum ar fi rezistența ridicată, răcirea eficientă pentru echipamentele de înaltă densitate și monitorizarea și managementul îmbunătățite pentru a menține disponibilitatea sistemului.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!