Cegeka: Creștere semnificativă și planuri ambițioase pentru viitor

Bogdan Chirea
0

 

Compania de tehnologie Cegeka, un jucător important în domeniul SaaS, a raportat o creștere impresionantă a cifrei de afaceri pentru subsidiara sa din România, atingând peste 60 de milioane de euro, cu aproape 30% mai mult față de anul precedent.


„Anul 2023 a fost unul de consolidare a portofoliului nostru de clienți, iar rezultatele reflectă performanța noastră pe piața locală. În 2024, vom continua să oferim servicii de înaltă calitate și ne vom extinde colaborările cu companii care caută un partener de încredere. Avem în plan să ne extindem și în sectorul public, oferind servicii de IT outsourcing și consultanță”, a declarat Ovidiu Pinghioiu, Country Director Cegeka România.


La nivel global, grupul Cegeka a încheiat anul fiscal 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 1,03 miliarde de euro, în creștere cu 18% față de 2022. Compania este optimistă că va atinge obiectivul de 1,4 miliarde de euro până în 2024. O etapă semnificativă în evoluția Cegeka a fost achiziția companiei americane CTG, care a transformat Cegeka dintr-un jucător european într-un jucător global, extinzându-se în Statele Unite, Canada, Columbia și India.


„Anul 2023 a fost unul dintre cei mai importanți ani de la fondarea Cegeka. Am depășit pragul de 1 miliard de euro în venituri”, a spus André Knaepen, fondatorul și președintele Consiliului Director al Cegeka.


Investiții strategice în tehnologii avansate


Cegeka a investit masiv în tehnologii precum AI, Cloud, 5G și securitate cibernetică, pentru a răspunde nevoilor din ce în ce mai complexe ale companiilor. Stijn Bijnens, CEO al Cegeka, a subliniat importanța implementării acestor tehnologii la momentul potrivit, pentru a ajuta clienții să facă alegerile corecte și să mențină o viziune clară asupra obiectivelor lor.


În România, Cegeka va pune accent pe outsourcing, consultanță IT, team-as-a-service și un nou serviciu numit Discovery Phase. Acest serviciu ajută companiile să ia decizii informate și să evite riscurile costisitoare în dezvoltarea de noi proiecte sau aplicații.


„Discovery Phase este esențial în dezvoltarea unui proiect, deoarece definim clar scopul și obiectivele acestuia prin workshopuri iterative și feedback continuu de la client. Dezvoltăm apoi o arhitectură macro și un backlog prioritizat, incluzând estimări de cost și timp, resurse și roadmap”, a explicat Lucian Popovici, Engineering Director la Cegeka România.

Securitate cibernetică și protecția pe termen lung


Cegeka continuă să investească semnificativ în securitatea cibernetică pentru a asigura protecția pe termen lung a clienților săi. Compania a reușit să-și mențină poziția de lider în Raportul Whitelane pentru servicii de securitate cibernetică din Belgia și Luxemburg, demonstrând angajamentul său față de securitate și fiabilitate.


Cegeka își consolidează poziția pe piața globală și locală prin creșteri financiare semnificative, achiziții strategice și investiții în tehnologii de vârf, pregătindu-se pentru noi provocări și oportunități în 2024 și dincolo de acest an.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!