Clevermedia lansează Prima TV și Cinemaraton Moldova

Bogdan Chirea
0
prima tv moldova

Clever Media Group, deținatorul posturilor de televiziune Prima, printre altele, a depus la CNA și a obținut aprobarea pentru lansarea a doua posturi de televiziune în limba română în Republica Moldova.


Astfel, vor exista două versiuni dedicate pentru posturile de televiziune Prima TV și Cinemaraton, care vor avea programe diferite pentru Republica Moldova.


Potrivit Paginademedia, care citeaza reprezentantii postului, acestia au spus in fata membrilor forului CNA că au sesizat un moment oportun de lansare a a noi canale de televiziune in Republica Moldova, dupa inchiderea mai multor canale de televiziune in aceasta țară.


„Am constatat, în urma deplasărilor în Republica Moldova şi a contactelor permanente pe care le avem, o nevoie foarte mare de conţinut în limba română.


Cum probabil ştiţi, o parte dintre canalele de acolo s-au închis din diferite motive. În paralele cu asta aş aminti de toate campaniile de dezinformare şi de faptul că trustul nostru şi Prima TV şi Prima News au ştiri serioase şi echilibrate care nu-şi propun să manipuleze, deci consider că intrarea noastră pe piaţă în Moldova va aduce un plus de seriozitate, de informaţie corectă.


Grila Prima TV Moldova se compune din ceea ce am considerat noi emisiunile importante de pe cananele trustului Clever spre a fi văzute şi în Republica Moldova. Prima TV Moldova este ca un agregator de emisiuni pe care suntem siguri că cei din Republica Moldova le vor urmări.”, a spus Irina Radu, consultant al proiectului și reprezentant al Clever Media.


Aceasta a spus că nu poate estima încă o dată de lansare pentru acest canal dar că există discuții cu cabliști.


De asemenea, postul de filme românești Cinemaraton, deținut de Clever Media Group a primit de la CNA licenţă audiovizuală pentru o nouă televiziune Cinemaraton Moldova (cu variantă HD) care va fi un post cu tematică de film şi va difuza atât filme româneşti cât şi moldoveneşti.


Adrian Bucă, cel care coordonează proiectul Cinemaraton în România, a declarat în fața membrilor forului CNA că Cinemaraton Moldova este  un proiect serios la care grupul a lucrat şi speră că e de succes pentru că e nevoie de film românesc. Producţiile moldoveneşti s-au dezvoltat foarte mult în ultima perioadă. Sunt producţii de calitate pe care grupul le va prelua şi pe Cinemaraton România pentru că sunt producţii foarte bune.


Va fi o grilă separată de Cinemaraton România pentru că postul se adresază unui public puţin diferit. În prime-time probabil vor fi difuzate mai multe filme moldoveneşti. Proporția estimată este de 70% filme românești și 30% moldovenești. ”

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!